Bitcoin beklenen boğa koşusu için start mı alıyor?

Piyasalar nefesini tutarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından bugün açıklanacak olan faiz kararını beklerken kripto paralarda ise yükseliş başladı. Bitcoin bugün kaç dolar oldu?
Bitcoin beklenen boğa koşusu için start mı alıyor?

Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan sert faiz artışları sonrasında büyük çöküş yapan kripto paralar bitcoin öncülüğünde büyük kayıplar vermişti. 2020 senesinde patlak veren pandemi sonrasında değerine değer katan ve büyük çıkış yakalayan Bitcoin rekor üzerine rekor kırarak yatırımcılarının yüzünü güldürmüştü. 

2021 senesinin Kasım ayında tarihinin en yüksek seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kıran bitcoin 68 bin 789 dolar seviyesini gördükten sonra düşüşe geçmişti. O tarihten sonra sürekli olarak inişli çıkışlı bir süreç yaşayan Bitcoin 17 bin dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 18 bin - 25 bin dolar arasında dar bir bantta hareket etmeye başlamıştı. 

BİTCOİN'DE SON DURUM NE, BEKLENEN BOĞA KOŞUSU BAŞLADI MI?

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip kripto para birimi olan Bitcoin sürekli olarak baskı altında kalırken yakaladığı her yükseliş trendi bir şekilde önü kesilerek durduruldu. Özellikle de FED Başkanı Powell tarafında yapılan açıklamalar ve alınan faiz kararları kripto paranın değer kaybetmesine neden oldu. 

Bitcoin beklenen boğa koşusu için start mı alıyor?

Yaşanan dalgalanma sonrasında bir kere daha 25 bin dolar seviyesinden dönen Bitcoin bugün itibari ile yükseliş yönlü güne pozitif bir başlangıç yaptı. Yaşanan yükselişin ardından 1 Bitcoin 19 bin 125,60 dolar seviyesini gördü. Bitcoin'in yaşadığı yükseliş bir kere daha boğa koşusu beklentisini bir kere daha ortaya koyarken gözler TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararında olacak. Yine uluslararası piyasalarda enflasyon oranları ve ekonomik veriler takip edilecek.