Bomba asgari ücret tahmini! İslam Memiş açıkladı, dolar üzerinden hesapladı!

Altın, dolar ve gümüş ile alakalı olarak öngörüleriyle gündem olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu sefer asgari ücret tahmini ile ses getirdi. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte İslam Memiş’in açıkladığı o rakam...
Bomba asgari ücret tahmini! İslam Memiş açıkladı, dolar üzerinden hesapladı!

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına yapılacak olan amma dair büyük bir merak içerisindeler. Aralık ayında yapılacak olan asgari ücret zammı ile alakalı olarak açıklama üzerine açıklama yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin, “Çok güçlü zam yapacağız” derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, “Asgari ücrete kapsamlı bir zam yapacağız ve daha önce yapılan zamlardan çok farklı olacak” açıklamasını yaptılar.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN TAHMİNLER

Ekonomistlerle hesap uzmanları da asgari ücret zammı için çeşitli tahminlerde bulunuyorlar. Bugüne kadar asgari ücrete dair yapılan tahminler 7.500 TL ile 10 Bin TL arasında değişiyor. Son olarak ise hiç beklenmedik bir isim asgari ücret zammına dair tahminini açıkladı. Genellikle altın, dolar, gümüş gibi yatırım araçlarına dair öngörülerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş asgari ücret hakkında tahminini açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE DOLAR ÜZERİNDEN ZAM HESAPLAMASI

Asgari ücret zammına dair konuşan İslam Memiş, “Asgari ücret zammı hakkında hükümet tarafından sık sık açıklamalar geliyor. Bu açıklamalar neticesinde rakamlar üzerinden manipülasyon yapılıyor. Ben asgari ücret zammı hesaplarsam bunu dolar kuru üzerinden hesaplarım. Bu şekilde asgari ücrete yapılacak zamma dair tahminde bulunabilirim.” dedi.

İSLAM MEMİŞ ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair tahminini açıklayan İslam Memiş, “Benim yaptığım hesaplamalara göre asgari ücret 2023’te 7.250 TL ile 7.500 TL dolaylarında bir rakam olacaktır. Yaklaşık 2.000 TL dolaylarında bir zam yapılacağını rakamlardan görebiliyoruz. Hükümet bunun üzerini verir, işverene teşvikler sağlar orasını bilemeyiz. Sadece ben değil kimse bilemez.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NASIL TESPİT EDİLECEK?

Asgari ücret için zam kararı belirli bir süreçten sonra verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlık yapacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücret zammını kararlaştıracak. Bu komisyonda hem işçileri hem de işverenleri temsilen üyeler yer alacak. Ardından belirlenen rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Aralık ayında asgari ücret zammını açıklayacak.