Çift kur sistemi mi geliyor, dolarda yükseliş kanalı! Dolar kuru grafiğinden yeni tahminler çıktı!

Dolar kuru ile alakalı olarak son yorumunu yapan ekonomist Devrim Akyıl önemli tespitlerde bulundu. Dolar kurulunun yükselişinin teknik yönlerini açıklayan ünlü ekonomist ayrıca kısa, orta ve uzun vadeli dolar kuru hedeflerini açıkladı.
Çift kur sistemi mi geliyor, dolarda yükseliş kanalı! Dolar kuru grafiğinden yeni tahminler çıktı!

Türk lirasının dolar kuru karşısındaki kayıpları sürüyor. Bu kayıpların geçtiğimiz hafta biraz daha artması bundan sonra olabilecek gelişmelere dair büyük bir merak oluşturdu. Dolar kuru hakkında teknik bir analiz yapan ekonomist Devrim Akyıl önemli tespitlerde bulundu. Dolar kurunda son görünüm ne ve bundan sonra sırada hangi seviyeler var?

DOLAR KURU 20,60 TL’YE DOĞRU ATAK YAPABİLİR!

Dolar kuru ile alakalı yorum yapan Devrim Akyıl, “Dolar kurundaki standart grafikte yükseliş kanalı devam ediyor. Bu kanalın hala içerisindeyiz. Kanalın alt sınırına çok yaklaştık ve 18,20 TL seviyelerine kadar geldik ama dolar kuru kendisini yukarıya atarak 18,40 TL seviyesinin üzerine yerleşti. Bu grafikte üst sınır 20,60 TL’ye kadar yükseldi. Bu ne demek? Dolar kurunda ani ataklar gelirse 20,60 TL’ye kadar yükselişler olabilir. Teknik olarak dolar kurunda 18 TL üzerindeki tüm kapanışlarla yükseliş trendinin devam ettiğini söyleyebiliriz.” dedi.

ÇİFT KUR SİSTEMİ Mİ GELİYOR!

Dolar kurunda çift kur sistemi riski olduğunu açıklayan Devrim Akyıl, “Dolar kurunda orta ve uzun vadeli hedefler 23,46 TL ile 31,62 TL’dir. Büyük ihtimalle dolar kurunda bu seviyelere doğru ataklar kademeli olarak gelecektir. Eğer kontrolü kaybederlerse çift kur sistemine dönme ihtimali güçleniyor. Kur devlet eliyle kontrol altına alınamazsa çok yakında fiziki bir dolar sıkıntısı yaşanacak. Bu gerçekleşirse bankada göreceğiniz dolar kuru ile Kapalıçarşı’da göreceğiniz dolar kuru arasında farkın açılmasına neden olacak. Bu en istemediğimiz senaryodur. Zaten Uluslararası piyasalardan koptuk şimdi de iç piyasadan koparız.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURUNU YAVAŞ YAVAŞ YÜKSELTEBİLİRLER!

Dolar kuru ile alakalı yapacak çok şey kalmadığını söyleyen Devrim Akyıl, “Bundan sonra gerçekleşecek olan kur ataklarında daha fazla döviz satışını pek de mümkün kılmayacaktır. Turizm gelirleri ile alakalı olarak girişler daha sınırlı olacağı için artık bazı yeni hamleler gelebilir. Ya kur atakları sonrası yüksek faizli ürünler çıkaracaklar ya da o ataklar gelmeden yavaş yavaş kuru yükseltecekler. Çünkü dolar kurunun artık 18,40 TL seviyelerinde kalma imkanı yok. Daha fazla da satılacak dövizin pek de kaldığını zannetmiyorum.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU DÜŞER Mi?

Dolar kurunun düşeceği şeklinde korku salındığını belirten Devrim Akyıl, “Bazı yerlerde dolar kurunda ani geri çekilme korkuları salıyorlar. Bunun en küçük bir ihtimali dahi yok. Ani geri çekilmeler yaşandığında gelecek olan taleplerin fiziki olarak karşılanmasının imkanı yok. Sizin elinizde öyle bir dolar bulunmuyor. Dolar almak isteyene nasıl satacaksınız? Eksi rezerv konseptinde bir ülkeyiz. Bunun talep edilmesi durumunda ödenmesi mümkün değil ve o zaman dolar kurunu bir daha kontrol altına almayacak şekilde kaybedersiniz. Buna kimse cesaret dahi edemez. Dolar kuru o zaman yükselir ve o yükseldiği yer de kalıcı olur.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Emlak365 herhangi bir şekilde yatırım önerisinde bulunmaz. Bu haberimizde de yatırım tavsiyesi verilmemiştir.