Dolar 9 TL olacak diyen Necmettin Batırel'den altın tahminleri! Gram altın alan büyük kaybedecek!

Dolar kurunun 9 TL’ye düşeceğini iddia eden Necmettin Batırel şimdi de gram altın için çarpıcı bir iddiada bulundu. Gram altının düşeceğini söyleyen Necmettin Batırel alanların tarihi kayıplar yaşayacaklarını belirtti. Gram altın ne kadar olacak?
Dolar 9 TL olacak diyen Necmettin Batırel'den altın tahminleri! Gram altın alan büyük kaybedecek!

Türkiye’de ekonomistler arasında en çarpıcı çıkışlar yapan ünlü ekonomist Necmettin Batırel’den yeni değerlendirmeler geldi. Türkiye’ye çuval çuval dolar geleceğini ve doların 9 TL’ye düşeceğini iddia eden Necmettim Batırel şimdi de gram altın ile alakalı olarak yaptığı yorumla gündem oldu. Gram altın kaç TL olacak?

NECMETTİN BATIREL'DEN ALTIN YORUMU

Altın piyasasında bir baskı oluştuğunu belirten Necmettin Batırel, “ABD’de para politikasında sıkılaştırma devam edecek. Bu da beklentileri arttıracak. Jeopolitik risklerin de arttığını görüyoruz. Tüm bunlar yatırımcının güveni üzerinde baskıya dönüştürdü. Güvenli liman olarak artık dolar görülmeye başlandı. Yatırımcılar da dolar almaya başladılar. Bu da altın fiyatlarına olumsuz yansıyor. Altın güvenli liman özelliğini dolara kaptırdı.” dedi.

Doların dünyadaki değerinin artmaya devam edeceğini söyleyen Necmettin Batırel, “Rusya – Ukrayna savaşı en çok doların işine yarıyor. Bu savaş uzadıkça, şiddeti arttıkça dolar değerleniyor. Zira Ekim ayında doların en yüksek seviyeye çıktığına şahitlik ediyoruz. Ons altın bu baskı karşısında kafasını kaldırsa bile kalıcı olamıyor ve hemen altın fiyatları düşüyor. Gelecekte belki altın fiyatlarında toparlanma olabilir ama şimdi değil. Altın fiyatları kısa vadede düşecek.” ifadelerini kullandı.

ABD’de açıklanacak enflasyon rakamlarına dikkat çeken Necmettin Batırel, “Bugün ABD TÜFE’si açıklanacak. Bu veri altın piyasası için çok kritik bir öneme sahip. Gerçi ABD enflasyonu tüm piyasalar için önemli. Enflasyon beklentilerin üzerinde çıkarsa FED faiz artırımlarında oran yükseltmeye devam edecek. Ons altının 1.660 ile 1.700 dolar arasında bir süredir hareket ettiğini görüyoruz. Dolar endeksi 113 olmuş. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 4’ü test ediyor. Bu fiyatlamalar altın fiyatlarında aşağı yönlü kırılmaların olabileceğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Altın fiyatlarına dair beklentilerini açıklayan Necmettin Batırel, “Ons altın şu anda teknik açıdan 1.680 dolar seviyesini aşamazsa yeni bir kriz ile altın piyasası karşı karşıya kalacak. Kısa vadede ons altının 1.615 dolar noktasına kadar geri çekildiğini görebiliriz. Gram altın da bundan etkilenecek. 997 TL noktasında bir gram altın görüyoruz. Ons altındaki düşüşlerden sonra gram altın da 940 TL’ye geri çekilecektir. Gram altın alanın kaybı çok büyük olacak.” dedi.

Altın piyasasında dair en güncel bilgileri ve yorumları ilk siz öğrenmek istiyorsanız mobil uygulamalarımızı yükleyebilirsiniz:

ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ

APPLE İÇİN TIKLAYINIZ

Not: Burada yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Emlak365 kesinlikle yatırım önerisi yapmaz. Haberimiz yatırım tavsiyesi değildir.