Dolar analizi yapan Remzi Özdemir uyardı! Zor günler geliyor, kur sıçrayacak, herkes önlemini alsın!

ABD’de enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından ekonomist Remzi Özdemir dolar kuru ile alakalı yeni değerlendirmesini açıkladı. Dolar kurunun sert şekilde yükseleceğini belirten Remzi Özdemir fiyat tahminini de açıkladı.
Dolar analizi yapan Remzi Özdemir uyardı! Zor günler geliyor, kur sıçrayacak, herkes önlemini alsın!

Dünya ekonomisi ile alakalı olarak çok kritik gelişmeler yaşanıyor. ABD enflasyon verisinin açıklanması piyasaları salladı. Altın piyasası çökerken kripto para piyasasında da fiyat düşüşleri oldu. Dolar kurunda ise pek bir değer kaybı meydana gelmedi. Tüm bu gelişmeleri ünlü ekonomist Remzi Özdemir yorumladı.

FED FAİZ ARTIRIMLARININ DOZUNU YÜKSLETECEK

FED’in faiz artırımlarına dikkat çeken Remzi Özdemir, “Mart ayında FED’in faiz artırımlarına nokta koyacak ve ondan sonra ekonomi rahatlayacak şeklinde yorumlar yapan analistler vardı. Bugün açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra Mart ayında kışın en sert halini yaşarız. ABD’de parasal genişleme ile havaya saçılan paralar halen daha dolaşımda. O paralar çekilmedikçe enflasyon düşmeyecek. Son açıklanan enflasyon rakamları ile daha yüksek faiz artırımlarının yolu açıldı.” dedi.

TÜRKİYE İÇİN CEHENNEMİN KAPILARI ARALANACAK

Türkiye ekonomisinin gelişmelerden kötü etkileneceğini söyleyen Remzi Özdemir, “ABD’de yüzde 4’lük faizler konuşuluyordu. Bugün açıklanan enflasyon ile beraber ne oldu? Yüzde 4 faiz tarih oldu. Şimdi yüzde 5 faizi konuşuyorlar. O da son 3 ayda enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde gelmezse. Beklentiler aşılırsa o zaman yüzde 6 faizi tartışacaklar. O zaman da Türkiye gibi ülkeler için cehennemin kapıları aralanacak.” ifadelerini kullandı.

200 MİLYAR DOLAR YAKTIK!

Türkiye’nin ekonomi politikasını yanlış bulan Remzi Özdemir, “ABD enflasyonundan İngiltere korkuyor, Avrupa Birliği korkuyor. Bakın koskoca Avrupa Birliği’nden bahsediyoruz. Bizimkiler ne yapıyor. Arka kapıdan dolar satmaya devam ediyorlar. Elinde kalmış 3 kuruş onunla da dolar kurunu 18,58’te tutmak için harcıyorsun. Cumhurbaşkanımız yurt dışına yeniden para aramaya gidiyor. Ukrayna savaşa girdi yeniden inşası için 50 milyar dolara ihtiyacı var. Biz 2 yılda Merkez Bankası’nda 200 milyar dolar yaktık. 4 tane Ukrayna inşa edebilirdik.” şeklinde konuştu.

YABANCI YATIRIMCI DAHA GELMEZ!

Yabancı yatırımcının daha Türkiye’ye gelmeyeceğini iddia eden Remzi Özdemir, “Türk lirası için dehşet zor günler geliyor. Bu ülkeden yabancı yatırımcıyı saçma sapan swap operasyonlarıyla kovdular. Şimdi bu insanlara gidiyorlar gelin ülkemize yatırım yapın diyorsunuz. Bu adamlar aptal mı? Kimse yabancı yatırımcı gelecek diye beklemesin. Yabancının parasını taşıdığı yere başka yabancı gelmez. Bakan Nureddin Nebati ABD’de kiminle görüşürse görüşsün. Borsanda manipülasyon yapılıyor adam niye geldin.” dedi.

DOLAR KURU SERT SIÇRAYACAK!

Dolar kuru tahminini açıklayan Remzi Özdemir, “Türkiye ekonomisini sokaktaki simitçi bile bizim ekonomi yönetimimizden daha iyi biliyor. Adam kur krizini bekliyor. Dünya ekonomisi sallanıyor biz Merkez Bankası’ndan arka kapıdan dolar satıp günü kurtarıyoruz. Baskıladığın kur yarın öyle bir yükselir ki tüm baskıları bir anda geri alır. Sen de yaktığın 200 milyar dolarla kalırsın. Sonra dolar kuru 27 TL’de görünce dış güç dersin. Kur bu seviyeye mutlaka çıkacaktır ve çok da zaman kalmadı.” ifadelerini kullandı.

NOT: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında olmadığı gibi Emlak365 sorumluluk kabul etmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.