Dolar çok ucuz kaldı ikazı! Remzi Özdemir dolar kuru tahminini değiştirdi!

Dolar kuru ile alakalı olarak yaptığı tahminlerde isabet oranı çok yüksek olan ekonomist Remzi Özdemir’den yeni bir analiz geldi. Remzi Özdemir dolar kuru için adil değer vurgusu yaparak fiyat tahminini açıkladı.
Dolar çok ucuz kaldı ikazı! Remzi Özdemir dolar kuru tahminini değiştirdi!

Türkiye ekonomisinde dolar kuru ile alakalı olarak belirsizlik devam ediyor. Dolar kurunun fiyatının ne kadar olacağı oldukça merak ediliyor. Bu konuda da ekonomistlerin yorumlarına dikkat kesiliyor. Dolar kuruna dair tahminleri ile ünlenen ekonomist Remzi Özdemir yeni bir dolar analizi yaparak beklediği fiyatı açıkladı.

DOLAR KURUNA BASKI YAPILIYOR

KKM hesaplarına dikkat çeken Remzi Özdemir, “Hükümet yeni bir ekonomi politikası uyguluyor ve buna yeni ekonomi modeli diyorlar. Ancak bu ekonomi modeli artık kendi kendine vurmaya başladı. Bu modelde dövizi frenlemek için çeşitli tedbirler yer alıyordu. Buna da Kur Korumalı Mevduat hesapları diyoruz. Aslında Türkiye bu uygulamayı daha önce tecrübe etmiş ve faturası da çok ağır olmuştu. Şu anda bu hesaplarda 1,4 trilyon lira para toplandı. Yılın ilk 6 ayında getiri yüzde 40’a yakın oldu. Enflasyonun bir tık üzerinde kazandırdı. Ancak şu anda bu kazançlar geri almaya başlandı. Dolar kuruna ciddi anlamda baskı yapılıyor.” dedi.

5 KKM HESABININ 2’Sİ DEVAM ETMİYOR

KKM’den çıkışların hızlanacağını iddia eden Remzi Özdemir, “KKM’ye Temmuz’da para yatıranların tamamı enflasyona karşı zarar ettiler. Dolayısıyla bu hesaplarda çözülmeler başladı. Dolardaki yangını köpükle söndürmeyi tavsiye eden meşhur iktisatçı Necmettin Batırel de bunun müjdesini verdi. Ancak o KKM’de çözülmenin nedenini kurdaki istikrara bağladı. Gerçek neden elbette o değil. Kazançlar enflasyon altında kaldı. Bugün 3 banka ile görüştüm 5 KKM hesabının 2’si devam etmiyor.” ifadelerini kullandı.

KKM’DEN ÇIKANLAR DOLAR ALIYOR

KKM’den çıkışların dolara yönleneceğini söyleyen Remzi Özdemir, “KKM’den çıkan paralar farklı yerlerde değerlendirilecek. Bir kısmı dolara yönelecek, kalan kısım ise çeşitli bankacılık ürünlerine ve borsaya kayıyor. Ancak borsada şu anda ciddi bir problem var. Ben borsaya bugüne kadar olumlu bakıyordum. Ancak bazı hisselerde manipülatif hareketler oluyor. Türkiye’de sermaye piyasaları bilinçli yatırımlarca tercih edilmiyor. Bu nedenle borsada çok seçici olmak gerekiyor. Ağzı yanan kesim ise direkt olarak dövize yöneliyor.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU FİYAT TAHMİNİ

Dolar kuru fiyat tahminini açıklayan Remzi Özdemir, “Banka kurları ile piyasa kurları arasında makas açılıyor. İnsanlar bankalarla daha çok çalışıyordular. Ancak şimdi döviz bürolarından dolar alımı yapılıyor. KKM’den dolara kayan bir para olduğunu biliyoruz. Merkez Bankası’nın net hata noksan kaleminde hangi paraların girişi olur bilemiyoruz. Yurt dışından gelen paralar bize borç olarak geliyor. Bu ama bugün ama yarın kırılma olacak. Bundan dolayı dolar kurunda kırılma bekliyorum. Tüm uzmanlar dolar ucuz kaldı yorumu yapıyorlar. Ucuz kalan dolar patlar. Şu anda dolar kurunu bu seviyede tutarak hata yapıyorlar. Enflasyonu böyle kontrol etmeye çalışıyorlar. Ancak bu sürdürülebilir değil. Artık dolar kurunda adil değer 22 TL’dir. Eğer dolar kuru acil olarak 19 TL’nin üzerine atılmazsa kur patlar. Patlayıp da dolar kuru 20 TL’nin üzerine çıkarsa daha da tutulmaz.” dedi.

Not: Burada yer verilen değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Kesinlikle bu yorumlarla yatırım yapılması önerilmez. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.