Dolar kurunda kaçınılmaz sonu açıkladı! Selçuk Geçer doların 28 TL olacağı zamanı duyurdu!

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen son ekonomik gelişmeleri yorumlayan ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile alakalı olarak yeni bir analiz yaptı. Dolar kurunun yükseleceğini iddia eden Selçuk Geçer bunun gerekçelerini de açıkladı. Dolar kuru ne kadar olacak?
Dolar kurunda kaçınılmaz sonu açıkladı! Selçuk Geçer doların 28 TL olacağı zamanı duyurdu!

Ekonomi dünyasında baş döndüren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisinde sıkıntılı süreç sürerken Türk lirası dolar kuru karşısında hafif değer kayıpları ile karşı karşıya kalıyor. Yaşanan tüm bu gelişmeleri değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer ise dolar kuruna dair yeni bir değerlendirme yaptı.

FED FAİZ ARTIRIMINA DİKKAT!

FED faiz artırımının çok kritik olacağını söyleyen Selçuk Geçer, “20-21 Eylül tarihleri çok kritik olacak. FED toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda bitti bu iş denildi, faiz artırımları artık yavaşlar yorumları yapıldı. Ben ise bunun tam tersini söylemiştim. ABD’de enflasyon yapışkan hale geldi. Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark kapandı ama bu mevsimsel etkiden kaynaklanıyor. Mayıs ayına kadar enflasyon riski devam edecek.” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR

Türkiye ekonomisinin görünümünün çok bozuk olduğunu belirten Selçuk Geçer, “Dünyanın her yerinde ülkeler beklentilerin üzerinde faiz artırımı yapıyorlar. Ancak biz faiz indirip seçim ekonomisine geçiyoruz. Faiz indirip enflasyonu düşüremezsiniz. Enflasyonu düşüremezseniz dolar kurunu kontrol edemezsiniz. Ekim, Kasım, Aralık aylarına dikkat edin. Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. 3-5 zengin daha da zenginleşiyor. Orta sınıf kalmadı.” ifadelerini kullandı.

DOLAR SERT HAREKET EDER!

Türkiye’de ekonomi yönetiminin günü idare ettiğini söyleyen Selçuk Geçer, “Türkiye’de ekonomi yönetiminin uygulamalarına baktığımızda günün idare edildiğini görebiliyoruz. Bir KKM çıkardılar bugüne kadar bütçeye 75 milyar lira yük bindirdiler. Yıl sonuna kadar bu yük 150 milyar lirayı geçer. Yanlış politikalar uygulanmamış olsaydı KKM’ye ihtiyacınız olmazdı ve 150 milyar lira da devletin kasasında dururdu. Sonra dolar kuru neden yükselecek diyorlar. Neden yükselmesin? Kısa vadeli borçların ödenme zamanı geliyor. Dolara olan talep artacak. Turizm gelirleri ile idare ettin bugüne kadar. Bundan sonra ne yapacaksın. Dolar kuru sert hareket edeceğini herkes görecek.” şeklinde konuştu.

KAÇINILMAZ SON!

Dolar kuru için fiyat tahmininin anlamsızlaştığını söyleyen Selçuk Geçer, “Tabelada yazan dolar kuru fiyatının bir geçerliliği kalmadı. Çarşıya pazara çıkınca bunu görüyorsunuz. Fiyatlamada dolar kuru en iyimser ihtimalle 10 TL yukarından hesaplanıyor. Bu oluşan fiyat farkı tabela fiyatını yanına çekmeyecek mi? Biraz gardınız düşsün dolar kuru kırılır. Yıl sonunda da dolar kurunu 28 TL’de görürsünüz. Bu kaçınılmaz son olacaktır. Bekleyip göreceğiz.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomiste aittir. Bu yorumlarla yatırım yaparak garanti kazanç elde edilemez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.