Elektrik faturasının 221 TL'sini devlet ödüyor! Faturasını götüren her ay parasını alıyor!

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarını ödeyebilmeleri için nakit destekler sağlanıyor. Bu sosyal yardım programı kapsamında ailelerin elektrik faturalarının 221 TL’lik kısmı devlet tarafından ödenebiliyor.
Elektrik faturasının 221 TL'sini devlet ödüyor! Faturasını götüren her ay parasını alıyor!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşların desteklenmesine devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönetiminde ihtiyaç sahibi ailelerin çeşitli masraflarını devlet üstleniyor. Vatandaşların doğalgaz faturalarının her ay 25 metreküplük kısmını gelir şartı aranmaksızın 12 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak. Bunun yanında ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarını ödeyebilmeleri için de nakit destekler sağlanıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER ALABİLİYOR!

Aile Bakanlığı’nın uyguladığı elektrik faturası yardımı son yapılan yeniliklerle beraber oldukça kapsamlı bir hale getirildi. Öncelikle bu yardımdan faydalanabilmek için ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapmalarına gerek yok. Aile Bakanlığı’nın sisteminde sosyal yardım alan aileler her ay bu sosyal yardım ödemesini de alıyorlar. Böylece elektrik faturasının önemli bir kısmı devletten alınabiliyor.

Elektrik faturası yardımının bir de ikinci aşaması bulunuyor. Bu kapsamda kronik rahatsızlığı nedeniyle tıbbi cihaza bağlı olarak yaşamak zorunda kalan vatandaşlara bu destek veriliyor. Bu destekten yararlanabilmek için ise başvuru yapılması gerekiyor. Cihaza bağlı olarak yaşamak durumunda kalan bu vatandaşların elektrik tüketimlerine devlet destek veriyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı elektrik tüketim desteği sosyal yardımı kapsamında yaptığı ödemelerin ne kadar olduğu merak ediliyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi hanelerde kaç kişinin yaşadığına bakılıyor. 1-2 kişinin yaşadığı hanelere 110 TL, 3 kişinin yaşadığı hanelere 147 TL, 4 kişinin yaşadığı hanelere 184 TL, 5 ve daha fazla kişinin yaşadığı hanelere ise 221 TL elektrik faturası desteği verilmektedir. Bunun yanında tıbbi cihaza bağlı oldukları için kronik hastalara verilen elektrik faturası yardımı en üst seviyeden ödeniyor. Bu vatandaşlar da aylık 221 TL ödeme alabiliyorlar.

ÖDEMELER NEREDEN ALINIYOR?

Bu sosyal yardım ödemeleri vatandaşlara PTT şubeleri üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar PTT şubelerine giderek kimlikleri ile elektrik faturalarını ibraz edip ödeme alabiliyorlar. Her ay nakit olarak yapılan bu sosyal yardımda Temmuz ayında artış yapılması bekleniyor.