Emekliler dikkat, promosyon kampanyaları değişiyor! Bankalardan yeni promosyon tarifesi kararı!

Bankalar emekli maaş promosyonu kampanyalarını değiştirmek için son hazırlıklarını yapıyorlar. Tüm bankalarda maaş promosyonu kampanyalarında zorunlu değişiklik yapılacak. Bu durumdan ise en kazançlı çıkacak olan ise emekliler olacak.
Emekliler dikkat, promosyon kampanyaları değişiyor! Bankalardan yeni promosyon tarifesi kararı!

Türkiye’de emekliler son dönemlerde bankaların radarına girdiler. Emekli müşterileri hedef olarak belirleyen bankalar çeşitli kampanyalar ile emeklileri ikna etmeye çalışıyorlar. Bu kampanyaların başında da emekli maaş promosyonu kampanyaları geliyor. Bankalar emeklilere ek gelir de olan maaş promosyonlarında kıyasıya bir rekabet içerisindeler. Ancak tüm bankalar zorunlu olarak maaş promosyonu kampanyalarını değiştirecekler.

SGK MÜDAHALE ETMİŞTİ!

Emekli maaş promosyonları için Mart 2020 tarihinde bankalar ile SGK arasında bir protokol yapılmıştı. O protokolde bankaların emeklilere verebilecekleri maaş promosyonlarının asgari tutarları belirlenmişti. Buna göre emekli maaşlarında maaş promosyonlarına ilişkin 3 barem belirlenmişti. 1.500 TL’ye kadar emekli maaşı olanlar, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı olanlar ve 2.500 TL üzerinde emekli maaşı olanlar olarak üç ayrı promosyon tarifesi belirlenmişti. Şimdi bu sistem tamamen devre dışı kalıyor.

SGK ile bankalar arasında geçtiğimiz günlerde yeni bir protokol daha yapıldı. 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde emekli maaş promosyonlarında şu maaş baremleri ile belirtilen asgari ödemeler yapılacak:

-3.500 TL altında emekli maaşı olanlara 3.000 TL
-3.500 TL ile 7.500 TL arasında emekli maaşı olanlara 3.500 TL
-7.500 TL ile 10.000 TL arasında emekli maaşı olanlara 4.500 TL
-10.000 TL ve üzerinde emekli maaşı olanlara 5.000 TL

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU KAMPANYALARI DEĞİŞİYOR

1 Kasım tarihinden itibaren bankalar yeni maaş baremlerine göre düzenlenmiş emekli maaş promosyonu kampanyalarına geçmek zorunda olacaklar. Bunun için de bankaların 31 Ekim Pazartesi günü yeni kampanyaları açıklamaları gerekecek. Eski maaş baremlerine göre hazırlanmış olan emekli maaş promosyonu kampanyaları devre dışı kalacak. Tüm bankalar yeni sisteme geçecekleri için emeklilere ödenen maaş promosyonları da değişecek.

ŞU ANDA EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU 8.000 TL

Şu anda bankalar arasında ek ödemeler olmadan emeklilere en yüksek maaş promosyonunu TEB veriyor. TEB mevcut emekli maaş promosyonu kampanyasına göre 8.000 TL ödeme yapıyor. Diğer özel bankalarda ise 7.500 TL, 7.000 TL, 6.000 TL gibi maaş promosyonu ödemeleri yapılıyor. Yeni kampanyalara geçiş yapılınca bu maaş promosyonu ödemeleri de değişecek. Yeni tutarlar ise büyük ihtimalle Pazartesi günü belli olacak.