En uygun kredi hangi bankada? İhtiyaç, konut, taşıt kredilerini düşük faizle veren bankalar!

Kredi kullanmak isteyenler aylık kredi faizlerini araştırmayı sürdürüyorlar. Şu anda en uygun konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerini hangi bankalar veriyorlar? Kredi maliyetleri ne kadar oldu? Uygun faizli kredi veren bankalar hangileri? İşte en uygun faizlerle kredi veren bankaların listesi...
En uygun kredi hangi bankada? İhtiyaç, konut, taşıt kredilerini düşük faizle veren bankalar!

Türkiye'de ekonomik gelişmeler kredi kullanımlarındaki eğilimi oldukça arttırdı. Ekonomik olarak çıkmazda kalan vatandaşlar bankaların kredi kampanyalarının fırsatlarından yararlanarak finansman desteği elde edebiliyorlar. Oldukça zorlu bir süreçten geçilirken kredi çekmek isteyenler ise sıkı bir araştırma yapıyorlar. Her bankanın kredi maliyetlerini öğrendikten sonra vatandaşlar hangi bankalardan kredi kullanacaklarına karar veriyorlar. 

BANKALAR KREDİ VERMEYE İSTEKLİ DEĞİLLER

Bankacılık sektöründen gelen son değerlendirmelere göre bankalar son günlerde müşterilere kredi kullandırmada çok da gönüllü değiller. Özellikle bankaların çeşitli yeni kurallar ile Merkez Bankası tarafından baskı altında tutulmaları kredi kullandırımı konusunda temkinli davranmak zorunda kalıyorlar. Türk lirasının öngörülebilir bir para birimi olma özelliğinin oldukça zayıflamasından dolayı da bankalar TL cinsinden kredi kullandırmayı pek tercih etmiyorlar. Ancak yine de bu genel durumun tamamen dışında hareket edip kredi musluklarını açan bankalar bulunuyor.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE EN UYGUN FAİZ HANGİ BANKADA?

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyenler bankalar arasında kredi maliyetlerini araştırdıklarında tüm yolları özel bir bankaya çıkıyor. QNB Finansbank tarafından yapılan son hamle ile bu banka en düşük faizle ihtiyaç kredisi kullandıran banka oldu. QNB Finansbank müşterileri aylık yüzde 1,74'ten başlayan faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Bu faiz oranından daha düşük bir faizle şu anda ihtiyaç kredisi veren banka bulunmuyor. 

Kamu bankaları ise yine uygun maliyetli ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında yer alıyorlar. Ziraat Bankası aylık yüzde 1,79 faizle ihtiyaç kredisi verirken Halkbank'ta bu faiz oranı yüzde 1,89 oluyor. Vakıfbank müşterileri ise aylık yüzde 1,91 faizle ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar.

En uygun kredi hangi bankada? İhtiyaç, konut, taşıt kredilerini düşük faizle veren bankalar!

TAŞIT KREDİLERİNDE KAMU BANKALARI ALTERNATİFSİZ

Taşıt kredisi kullanmak isteyenlere ise en uygun faiz kamu bankaları tarafından veriliyor. Kamu bankaları otomobil satın almak isteyenlere özel imkan sağlıyor. Buna göre kamu bankaları taşıt kredisinde müşterilere ortak bir faiz oranı uyguluyorlar. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aylık yüzde 1,59 faizle müşterilere taşıt kredisi veriyor. 

EN UCUZ KONUT KREDİSİ HANGİ BANKALARDA?

Konut kredisi çekmek isteyenlerin en ucuz maliyetli kredi kaynakları uzun bir süredir değişmiyor. Kamu bankaları bu kredi ürününde de ortak hareket ediyorlar. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank sıfır konutlar için aylık yüzde 1,20 faiz oranı ile konut kredisi verirken ikinci el konutlar için ise aylık yüzde 1,29 faizle kredi imkanı sağlıyorlar.