EYT'lilere çift maaş sürprizi geliyor! Ünlü sosyal güvenlik uzmanı açıkladı!

EYT düzenlemesine dair detaylar oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu düzenlemenin ayrıntılarının net bir şekilde ortaya çıkması beklenirken EYT’lilerin çift maaş alma imkanları da araştırılıyor. EYT’liler çift maaş alabilecekler mi ?
EYT'lilere çift maaş sürprizi geliyor! Ünlü sosyal güvenlik uzmanı açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın EYT ile alakalı olarak çalışmaları devam ediyor. Bir düzenleme yapılarak uzun yıllardır mağdur olan EYT’liler emeklilik hakları iade edilecek. Ancak bu düzenlemenin ne şekilde olacağı ve EYT’lilerin hangi koşullarda emekli olabilecekleri merak konusu oluyor. Bu genel meselenin yanında bazı özel durumlar da EYT düzenlemesi ile ilişkilendirilerek araştırılıyor. EYT’lilerin çift maaş alabilme durumu da bunlardan birisi oluyor. Sosyal güvenlik başuzmanı İsa Karakaş bu konuya dair önemli bilgiler verdi.

EYT'LİLER ÇİFT MAAŞ ALABİLİR Mİ?

EYT düzenlemesine dair bir değerlendirme yapan İsa Karakaş, “Sosyal güvenlik sistemi her ne kadar üç harfli SGK adlı bir kurumsa da farklı statüde çalışanlar çok fazla. Emeklilik maaşı sadece yaşlılıktan dolayı bağlanmıyor. Malul olanlar var, iş kazası ve meslek hastalığından maaş bağlananlar var. Dolayısıyla halen daha vatandaşlara SGK’dan bazı durumlarda üçten fazla maaş bağlanması söz konusudur. EYT’lilerin birden fazla maaş alabilmelerine dair bazı özel durumlar var.” dedi.

2 EMEKLİ MAAŞI ALMA İMKANI

Birden fazla emekli maaşı alma imkanına dair konuşan İsa Karakaş, “Örneğin SSK’lı bir EYT’li düşünelim. Şu anda iş kazası veya meslek hastalığından dolayı bir maaşı olduğunu varsayalım. Yapılacak olan EYT düzenlemesi ile çıkan yasadan faydalanıp bu kişi ikinci bir maaş alabilir mi? Bu EYT düzenlemesi ile mümkün olabilecektir. İş kazasında veya meslek hastalığında bir maaşları olan SSK’lılar yarın EYT yasası ile beraber şartları tutuyorsa emekli olup yaşlılık aylığı da alabilecekler. Dolayısıyla bu EYT’lilerin 2 emekli maaşı almaları mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

DUL MAAŞI ALANLAR ÇİFT MAAŞ ALACAKLAR

Dul maaşı alanlar için de bir değerlendirme yapan İsa Karakaş, “Ölen eşinden dolayı şu anda dul maaşı alan erkekler ve kadınlar var. Bu kişilerin çalışmaları varsa ve şartları uyuyorsa aynı şekilde emekli olup hem dul maaşı hem de kendi emekli maaşlarını alma imkanları doğacaktır. Vazife malullerinin durumunda da benzer bir uygulama olacak. Bu kişiler EYT ile emekli olma imkanlarına sahipseler iki maaş birden alabilecekler.” şeklide konuştu.