Gelire göre nakit destek! Aile Bakanlığı 1.900 TL sosyal yardım açıklaması!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye Aile Destek Programı açıklaması yapıldı. Buna göre ihtiyaç sahibi ailelere 1.900 TL’ye varan tutarlarda aylık nakit destek veriliyor.
Gelire göre nakit destek! Aile Bakanlığı 1.900 TL sosyal yardım açıklaması!

Türkiye’de devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan sosyal yardım programları arasında Türkiye Aile Destek Programı da eklendi. Bu program kapsamında ailelere destek sağlandığı ve sağlanmaya devam edileceği bildirildi.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞLADI!

Aile Bakanlığı tarafından uygulanan Türkiye Aile Destek programı ile alakalı olarak kapsamlı bilgiler belli oldu. Yapılan bilgilendirmeye göre aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlara devlet tarafından nakit destekler sağlanıyor. Ayrıca çalışan yoksulluğu ve emekli yoksulluğu gibi durumlarda da Aile bakanlığı bu sosyal yardım programı üzerinden vatandaşlara yardımlar sağlıyor.

Aile Bakanlığı’nın uygulamaya soktuğu Türkiye Aile Destek Programı’ndan şu anda düzenli olarak bakanlıktan sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileler de yararlanabiliyorlar. Vatandaşların ihtiyaç sahibi olmaları bu destekleri alabilmeleri için yeterli oluyor. Aile Bakanlığı bu sosyal yardım programında vatandaşların önüne ekstra şartlar çıkarmıyor. Bundan dolayı çok sayıda vatandaş bu sosyal yardım programından yararlanma imkanına sahip olabiliyor.

ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Türkiye Aile Destek programı kapsamında vatandaşlardan istenen şartlar bildirildi. İhtiyaç sahibi olan ve hane içi kişi başı düşen aylık ortalama geliri 2.835 TL’yi aşmayan aileler bu sosyal yardımlar yararlanabiliyorlar. Bu gelir şartı bu sosyal programda tek şart olarak uygulanıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye Aile Destek programı kapsamında yapılacak ödemeler hane içi kişi başı düşen ortalama aylık gelire göre belirleniyor. Bu gelirleri 450 Tl olanlara 1.250 TL, 450 TL ile 911 TL arasında olanlara 1.100 TL, 911 TL ile 1.372 TL arasında olanlara 950 TL, 1.372 TL ile 2.835 TL arasında olanlara 850 TL aylık sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Bu sosyal yardım programının ayrıca bir de çocuk bileşeni bulunuyor. Ailedeki çocuk sayısına göre de ek bir sosyal yardım ödemesi daha yapılıyor. 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzerinde çocuk sahibi olan ailelere de 650 TL aylık ödeme yapılıyor. Bir vatandaşın bu sosyal yardım programı ile alabileceği aylık ödeme tutarı 1.900 TL’yi buluyor.