Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı! Ekonomi programında ana hedef dezenflasyon

Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların çözülmesi adına kararlı adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından atılan adımlara her geçen gün bir yenisi eklenirken Bakan Şimşek, ekonomi programının ana hedefine ilişkin açıklamada bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıkladı! Ekonomi programında ana hedef dezenflasyon

Türkiye'de pandemi dönemi sonrası yaşanan ekonomik kriz, son bir yıldır kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Ekonomik sıkıntıların devam ettiği dönemde maliyet artışları zam haberlerini beraberinde getirirken bu durum zam haberlerini de beraberinde getiriyor. Zam haberlerinin ardı arkası kesilmezken fiyat istikrarının sağlanarak enflasyonun kontrol altına alınması hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından atılan kararlı adımlarla hem enflasyonun düşürülmesi hem de ekonomik darboğazdan çıkmak hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programı kararlılıkla uyguladıklarını ifade ederken programlarının ana hedefinin dezenflasyon olduğunu belirtti.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK: ''AÇIK VEYA ÖRTÜLÜ KUR HEDEFİMİZ YOK''

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ekonomi programını değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır." ifadesine yer verdiği açıklamasında ''Programımızın ana hedefi dezenflasyondur.

ekran-goruntusu-2024-05-24-214653.png

Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır. Ülke tecrübeleri, başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini gösteriyor.'' dedi. Kural bazlı ve öngörülebilir politikaların başarıya ulaştıkça güvenin daha da arttığını, portföy tercihlerinin de TL’ye yönelerek Türkiye'ye kaynak girişinin hızlandığını ifade etti.

kkkk.png

Bakan Şimşek, ''Program hedeflerimiz doğrultusunda makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz.'' diyerek hedefe adım adım ilerlediklerini kaydetti.