Haziran ayı itibariyle en uygun konut kredisi veren banka değişti

1 Haziran 2024 tarihi itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları değişti. Yapılan güncelleme sonrasında en uygun konut kredisi veren banka ve en düşük faiz oranı açıklandı.
Haziran ayı itibariyle en uygun konut kredisi veren banka değişti

Bankaların kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken konut kredisi faiz oranları da bu yükselişten payını almıştı. Haziran ayı itibariyle bankaların kredi faiz oranları güncellenirken konut kredisi faiz oranlarında yükseliş devam etti.

Konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişiler için en uygun faiz oranı yapılan son güncelleme sonrasında yüzde 3 seviyesini aştı. 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle yüzde 3 seviyesinin altında konut kredisi faiz oranı veren banka kalmadı. Kredi çekerek ev almak istiyorum diyen kişiler için ödenecek olan faiz yükü katlanarak arttı.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA, FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Bankaların kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş vatandaşın cebini yakmaya devam ederken konut kredisi faiz oranı yüzde 3 bandının üzerine çıktı. 1 Haziran 2024 tarihi itibari ile en uygun konut kredisi veren banka yüzde 3,09 oranı ile Kuveyt Turk Katılım Bankası oldu.

en-uygnu-kredi.jpg

Bu bankayı yüzde 3,10 oranı ile İş Bankası takip etti. ING Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 3,14 olarak ilan edilirken Akbank'ın oranı ise yüzde 3,15 oldu.

Güncellenen faiz oranları sonrasında 1 milyon TL'nin 120 ay vadeli konut kredisi taksit tutarı en düşük faiz oranı ile hesaplandığında 31 bin 723 TL olarak gerçekleşirken kredinin toplam geri ödemesi ise 3 milyon 824 bin TL oldu. Yani 1 milyon TL kredi çeken bir kişinin ödeyeceği toplam faiz yükü 2 milyon 824 bin TL olacak.

Genel Yayın Yönetmeni