Hükümet doğalgaz faturaları için destek verecek

Hükümet, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre far gelirliler için doğalgaz faturasına destek verileceği öğrenildi. İşte desteğe ilişkin merak edilenler..
Hükümet doğalgaz faturaları için destek verecek

Aktarılan son habere göre torba yasa kapsamında dar gelirli hanelerin doğal gaz faturalarının bir kısmının devlet tarafından destekleneceği belirtildi. Yapılması planlanan düzenleme ile birlikte vatandaşların faturalara zam endişesinin de bir nebze de olsa giderilmesi amaçlanıyor.

1 Mayıs itibarıyla sona eren 25 metreküplük doğalgaz desteği sonrasında vatandaşlar gaz fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Yapılan bu düzenleme ile birlikte dar gelirli vatandaşlar yüksek faturalarla karşı karşıya kalmadan kış mevsimini daha rahat bir şekilde geçirebilecek.

SADECE BİR KISMINI VATANDAŞ ÖDEYECEK

Konunun detaylarına göre dar gelirli haneler gelen doğalgaz faturalarının sadece bir kısmını ödeyecek. Kalan kısmını devlet karşılayacak. Rakamsal olarak verilen örneğe göre geliri yüksek olan bir hane için 3 bin TL fatura çıktıysa bu hane faturanın tamamını ödeyecek. Ancak dar gelirli bir aile için bu faturanın sadece 30’unu vatandaş, yüzde 70’ini ise devlet karşılayacak.

KRİTERLER BELLİ OLACAK

Ancak destekten yararlanmak için şartları da taşımak gerekiyor. Buna göre gelir gruplarının belirlenmesi için bir çalışma yapılacak. Çalışmanın detaylarının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Dar gelirli hanelere verilecek olan bu destek özellikle vatandaşların üzerindeki yükün bir kısmını hafifleterek yardımcı olacak. Doğalgaz fatura desteğine ilişkin detayların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ UZATILACAK MI?

Ücretsiz doğalgaz desteğinin uzatılıp uzatılmayacağı ve desteğin ne zaman sona erdiği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Aktarılan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği 25 metreküp ücretsiz gaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erdi. Bu destek faturalarda ortalama olarak 150 TL tutarında bir destek veriyordu. Ancak 25 metreküp doğalgaz bedava uygulamasının uzatılmayacağı belirtildi. Destekten her ay 19,7 milyon hanenin yararlandığı biliniyor.