İlk etapta kaç EYT'linin emekli olacağı açıklandı! AK Parti'den EYT ve asgari ücret zammı açıklaması

Asgari ücret zammı ve EYT ile alakalı olarak AK Parti’den yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ilk etapta emekli olabilecek EYT’lilerin sayısını açıkladı.
İlk etapta kaç EYT'linin emekli olacağı açıklandı! AK Parti'den EYT ve asgari ücret zammı açıklaması

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın merak ettiği iki konu bulunuyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan ve onların işverenleri Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammı ile alakalı olarak gelişmeleri merak ediyorlar. Bunun yanında yine milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan EYT düzenlemesine dair son gelişmeler de araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan EYT düzenlemesine dair bazı ayrıntılar zaman zaman kamuoyuna yansıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu her iki konuda da önemli açıklamalarda bulundu.

İLK ETAPTA 1,5 MİLYON EYT'Lİ EMEKLİ OLACAK

Geçmişte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak da görev yapmış olan Jülide Sarıeroğlu EYT düzenlemesine ilişkin, “Hizmet süresi ve prim günleri ile alakalı uygulamalar yıllar içerisinde bazı değişikliklere uğradı. Bu değişiklikler ile beraber bir EYT sorunu doğru. Şimdi bir düzenleme yapılması için çalışma gerçekleştiriliyor. Kısa bir süre içerisinde ayrıntıları belli olacak. EYT düzenlemesi Aralık ayında yasalaşmış olacaktır. Bu yasa yürürlüğe girdiğinde ilk etapta emekli olacak vatandaşlarımızın sayısı 1,5 milyon kişiye yakın olacak.” dedi.

3-4 MİLYON EYT'LİYE EMEKLİLİK HAKKI VERİLECEK!

EYT düzenlemesinin vatandaşlara emeklilik kapısını açacağını söyleyen Jülide Sarıeroğlu, “Şu anda dosya bazlı olarak yaklaşık 12,5 milyon emekli vatandaşımız var. EYT düzenlemesi çıktığında ilk aşamada bu sayıya yaklaşık 1,5 milyon kişi daha eklenmiş olacak. Sonrasında ise kademe kademe sisteme girişler yapılacak. Emeklilik şartlarını karşılayan vatandaşlarımız emekli olacak. Bu 3-4 milyon kişiyi bulacaktır. Elbette hepsi bir anda emekli olmayacaklar. Bu detaylar için en doğru açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak da konuşan Jülide Sarıeroğlu, “Asgari ücret zammı toplumumuz için çok önemli bir mesele. Bu zam sadece asgari ücreti etkilemiyor. Sosyal yardımlar, yaşlı aylıkları, emekli aylıkları çok geniş kesimleri asgari ücret zammı etkiliyor. Bundan dolayı asgari ücretliler görmezden gelinemez ve AK Parti bunu asla yapmamıştır. Gerektiğinde asgari ücrete zam yapan bir iktidardan bahsediyoruz. Yeni seneye de güçlü bir asgari ücret zammı ile girmeyi planlıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın eğer bir kayıpları varsa kesinlikle relafi edilecektir.” şeklinde konuştu.