İlk hesaplama yapıldı, rakam belli oldu! 2023'te asgari ücret kaç TL olacak, ne kadar zam yapılacak?

2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair ilk hesaplama geldi. Gazeteci Faruk Erdem yaptığı hesaplama ile asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına ilişkin beklentisini açıkladı. 2023’te asgari ücret zammı ne kadar olacak, asgari ücret kaç TL’ye yükselecek?
İlk hesaplama yapıldı, rakam belli oldu! 2023'te asgari ücret kaç TL olacak, ne kadar zam yapılacak?

Yıl sonunun yavaş yavaş yaklaşmaya başlamasıyla beraber milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına gelecek zammı merak etmeye başladılar. Temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücretlilerin maaşları yüksek enflasyon karşısında eriyip gitti. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler ise umutlarını 2023’te yapılacak olan asgari ücret zammına bağladılar. Peki 2023’te asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE ZAM YAPILDI!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak gazeteci Faruk Erdem önemli açıklamalarda bulunarak, “Kasım ve Aralık aylarında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yeni asgari ücret belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yeni zam yapılacağını kabine toplantısının ardından açıklamıştı. Dolayısıyla güçlü bir asgari ücret zammı beklentisi oluştu. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılarak net asgari ücret 5.500 TL’ye yükseltildi. Yılın başında yapılan zam da eklenince asgari ücrette yüzde 90’ın üzerinde bir artış gerçekleşti.” dedi.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE ASGARİ ÜCRET ZAMMI YAPILIYOR!

Asgari ücrete hep enflasyonun üzerinde zam yapıldığını belirten Faruk Erdem, “Yeni yılla birlikte asgari ücrete güçlü bir zam yapılmasını bekliyoruz. Asgari ücretin 2023’te ne kadar olacağına dair bir hesaplama yaptım. Bugüne kadar yapılan artışlara baktığımızda bir önceki yılın enflasyonunun üzerinde artış yapılmış. Asgari ücrette gelir vergisi ve damga vergisi alınmaması sistemi 2023’te de devam ettirilecek.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET 7.500 TL Mİ OLACAK?

Asgari ücret zammı hesaplaması yapan Faruk Erdem, “Orta Vadeli Program açıklandı ve yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak yer aldı. Ekonomistlerin beklentisi de yıl sonunda enflasyonun yüzde 70 civarında olacağı şeklinde. Bu beklentiler üzerinden bir hesaplama yaparsak yıllık enflasyon rakamının üzerinde asgari ücret zammı yapılacak. Yüzde 65 zam yapıldığı düşünülürse 2023’te net asgari ücret 7.018 TL olacak. Eğer temmuz ayındaki ara zam hesaba katılırsa o zaman asgari ücret 7.425 TL’ye yükselecek. Ancak bunun ben 7.500 TL’ye tamamlanacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.