Kabine toplantısında alınan kararlar belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bugün kabine toplantısı yapıldı. Kabine toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Kabine toplantısında hangi kararlar alındı?
Kabine toplantısında alınan kararlar belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün oldukça yoğun bir günden ile toplantı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık yaptığı toplantıya tüm bakanlar eksiksiz olarak katılım gösterdiler. Farklı gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda çıkan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan yatığı Millete Sesleniş konuşması ile açıkladı.

Ekonomide işlerin yeni gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülke ve milletçe düzensiz göç akımından hayat pahalılığına kadar bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz. Ancak Türkiye tehditleri önceden görebilme kabiliyetine sahiptir. Ekonomik saldırılar karşısında geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde küresel krizleri en hafif şekilde atlatabiliyoruz. İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde insanımızın işini, aşını, geleceğini garanti altına aldık. İşsizlik oranları tek haneli seviyelere kadar düşürdük. Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken refah kayıplarını telafi edecek adımları teker teker atıyoruz. Bununla kalmıyoruz her kesime ekonomik müjdeler veriyoruz. Böyleye 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün de yeni kararlar aldık. " dedi.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI!

TOKİ'nin sosyal konut projesi için ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Bir süre önce duyurduğumuz sosyal konut projesini bugün masaya yatırdık. 81 ilin tamamında sosyal konut projelerini hayata geçirdik. Son dönemlerde konut ve kira fiyatlarındaki yükselişler bizi bu alanda faaliyette bulunmaya zorladı. Sosyal konut projemize 7,2 milyon vatandaşımız başvuru yaptı. Bu başvurulardan 4,5 milyonu tüm şartları yerine getirdi. Projenin ilk etabında 250 bin olan konut sayısını 500 bine 2028'de tamamlayacağımızı açıklamıştık. Konut inşası için satılacak arsa sayısını da 1 milyona çıkardık. Bakanlığımız bunun da çalışmasını tamamladı. Arsa yerlerinin yüzde 40'ı şehir merkezinde yüzde 60'ı ilçelerde olacak. Konut imarlı İstanbul'da 50 bin arsa satışı yapılacak.

Vatandaşlarımız hem konut hem de arsa başvurusu yapabilirler. Arsa fiyatları piyasanın çok altında olacak. Bununla da kalmayıp evlerini yapabilmeleri için destek vereceğiz. Bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Bu parsellerin sahipleri anlaşıp TOKİ'ye başvurarak proje geliştirebilecekler. Bu projeler zemin artı 4 veya 5 katı geçmeyecek. Arsa tapuları Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak. Müstakil arsalar 192.500 TL'den başlayan fiyatlarla, müşterek arsalar ise 112.500 TL'den başlayacak fiyatlarla ve 10 yıl vade ile satın alınabilecek. 

TOKİ'nin 2003 yılından bu yana son kampanya ile ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. Her TOKİ projesi gibi bu kampanya da özel sektörün konut yatırımlarını hareketlendirecektir." 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİ

Üniversite öğrencilerine yönelik bir karar alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir müjde de üniversite öğrencilerine veriyoruz. Ailelerinden uzakta yaşayan üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlayacağız. Öğrencilerimiz yılda iki defa ailelerinin yanına gidip gelebilecekler." şeklinde konuştu.

ESNAFLARA YENİ KREDİ PAKETİ

Esnaflara yönelik yeni bir kredi paketi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnaflarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılın Mart ayında başlattığımız kadın girişimci kredisinden 140 bin kadınımız yararlanmış. Şimdi yeni bir kredi destek paketi ile esnaf ve sanatkarlarımızın huzurundayız. Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeli, 500 Bin TL'ye kadar yıllık yüzde 7,5 faizle kredi kampanyası başlatıyoruz. Genç girişimcilerimizin faizsiz kredi limitlerini 100 Bin TL'den 300 Bin TL'ye çıkarıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp ödeyemeyen esnaflarımıza yüzde 4 faizle bu borçlarını ödeme imkanı getiriyoruz." ifadelerini kullandı.