Konut fiyatları yükseldi Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı

3 milyon TL sınırını da geride bırakan ortalama konut fiyatları ve yükselen konut kredisi faiz oranları sonrası Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı.
Konut fiyatları yükseldi Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası başlattı

Bir yandan konut kredisi faiz oranları bir yandan da ev fiyatları yükselirken bu da vatandaşın artık yüksek maliyeti göze alsa dahi bankalardan konut kredisi onayı alamamalarına neden olmuştu. Özellikle de maaş bordrosu düşük olan kişilere kredi verilmesi imkansız hale gelirken tam da bu noktada devreye Ziraat Bankası girdi.

Ziraat Bankası tarafından başlatılan ortak konut kredisi kampanyası yoğun ilgi görürken kampanya kapsamında 5 kişiye kadar olmak üzere aynı kişilerin tek tapu için kredi çekmelerine olanak sağladı. Taksitler 5 kişi arasında bölündüğü için aylık ödenecek olan tutarlar düşüyor.

ZİRAAT BANKASI ORTAK KONUT KREDİSİ VERİYOR MU?

Evet, Ziraat Bankası ortak konut kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada "Ortaklaşa Konut Alımlarında Bankanız Yanınızda! Ortak Konut Kredimize hemen başvurun, birden çok kişinin gelir beyanıyla yüksek tutarlarda taksitleri kolayca ödeme imkânlarından yararlanın." denilerek ortak konut kredisi paketinde en az 2, en fazla ise 5 kişinin ortak başvuru yapabilecekleri ifade edilid.

izraat-konut-kredisi.jpg

izraat-konut-kredisi.jpg

Düzenli geliri bulunan kişilerin bir araya gelerek başvuru yapabilecekleri pakette kullanılacak olan konut kredisi miktarı evin ekspertiz tarafından belirlenen değer üzerinden hesaplanıyor. Evin belirlenen değerinin üzerinden yüzde 80 oranında kredi verilirken yüzde 20'lik tutarın ise peşinet olarak yatırılması gerekiyor.

Genel Yayın Yönetmeni