Kredi borçları kapanıyor! İş Bankası, ING Bank, Garanti BBVA kampanyaları açıkladı!

Bankalara olan kredi borçlarını ödeyemeyenler bu borçlardan kurtulmanın yollarını araştırıyorlar. Bazı bankalar tarafından sağlanan borç transferi kredileri büyük bir kolaylık sağlayabiliyor. Hangi banka, hangi koşullarda borç transferi kredisi veriyor?
Kredi borçları kapanıyor! İş Bankası, ING Bank, Garanti BBVA kampanyaları açıkladı!

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler vatandaşların oldukça zor bir mali süreç içerisinde kalmalarına neden oluyor. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için ek imkanlar bulunabilmesi gerekiyor. Kredi borçları ödeyemeyen vatandaşların çok büyük bedellerle karşılaşma ihtimalleri de bulunuyor. Bu esnada ise devreye bazı bankaların verdikleri borç transferi kredileri giriyor. Peki borç transferi kredisi nedir? Kredi borcu ödenmezse ne olur?

KREDİ BORCUNU ÖDEMEYENLERE HANGİ YAPTIRIMLAR UYGULANIR?

Kredi borçlarını ödemeyen vatandaşların karşılaşabilecekleri yaptırımlar merak konusu oluyor. Öncelikle kredi borcunu makul süre içerisinde ödemeyenler için yasal işlem uygulanıyor. Bu yasal işlem neticesinde bankanın avukatları devreye girip icra sürecini başlatıyorlar. İcra masrafı, avukatlık masrafı, yasal faizler eklenince müşterinin borcu neredeyse iki katına çıkıyor. Üstelik tüm borcun hemen ödenmesi isteniyor. Bununla da kalınmıyor müşteri bankacılık sisteminde kara listeye alınıyor ve bu listeden çıkana kadar herhangi bir bankadan ne kredi çekebiliyor ne de kredi kartı çıkarabiliyor. Mevcut kredi kartının limitini dahi yükseltemiyor.

BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ ÜRÜNÜ NEDİR?

Bazı bankalar müşterilerin farklı bankalara olan kredi borçlarını transfer etme imkanı sağlıyorlar. Bunun için de yeni bir kredi hesabı açılıyor ve buna borç transferi kredisi adı veriliyor. Borç transferi kredisi ile müşterinin kredi borcu kapatılıp sıfırdan bir kredi hesabı açılıyor. Müşteri yeni kredi hesabından sorunsuz bir şekilde kredi taksitlerini ödemeye devam ediyor.

İŞ BANKASI BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ KAMPANYASI!

İş Bankası borç transferi kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Bu banka, müşterilerin farklı bankalara olan kredi borçlarının transfer edilmesine olanak sağlayarak yeni bir kredi hesabı açıyor. Açılan kredi hesabında müşterilere 36 aya kadar vade imkanı veriliyor. Müşteriye özel faiz uygulanırken bu faiz genellikle ihtiyaç kredisi faizi ile eşit oluyor. Bu doğrultuda İş Bankası aylık yüzde 2,05 faizle borç transferi kredisi kullandırabiliyor.

ING BANK BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ KAMPANYASI!

Kredi borçları kapanıyor! İş Bankası, ING Bank, Garanti BBVA kampanyaları açıkladı!

ING Bank tarafından müşterilere borç transferi fırsatı verilebiliyor. Bu banka da 36 ay vade ile bu yeni krediyi hesaplayabiliyor. ING Bank borç transferi kredisi için örnek bir maliyet tablosu yayınladı. Buna göre müşteriler aylık yüzde 1,54 faizle bu krediyi kullanabiliyorlar.

GARANTİ BBVA BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ KAMPANYASI!

Kredi borçları kapanıyor! İş Bankası, ING Bank, Garanti BBVA kampanyaları açıkladı!

Garanti BBVA borç transferi kredisi kampanyası hakkında açıklama yaptı. Buna göre müşteriler farklı bankalara olan kredi borçlarını bu bankaya taşıyabiliyorlar. Böylece 36 ay vadeli yeni bir kredi hesabı oluşturuluyor. Örnek kredi maliyet tablosuna göre müşteriler aylık yüzde 2,54 faizle bu krediyi çekebiliyorlar.