Kredi muslukları açıldı! SGK prim borçlularına verilecek kredi taksit erteleme fırsatıyla kapanacak

Ülkemizde Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen ve 24 yıllık bir mücadele eden vatandaşların bekledi yasa yürürlüğe girdi. 2 milyonun üzerindeki vatandaşın emekli olmasının önü açılırken şartları sağlayan ancak prim borcunu ödeyemeyenler için Akbank'tan kredi fırsatı duyuruldu.
Kredi muslukları açıldı! SGK prim borçlularına verilecek kredi taksit erteleme fırsatıyla kapanacak

Kredi muslukları açıldı! SGK prim borçlularına verilecek kredi taksit erteleme fırsatıyla kapanacak - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte milyonlarca vatandaş yıllardır hayalini kurduğu emeklilik hakkına kavuştu. EYT'liler başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte maaşlarını almak için bekleyişe geçecek. Ancak sigorta prim borcu bulunan EYT'liler borçlarını ödeyerek emekli olabilmek için başvuru yapacak. 

EYT'LİLERİN EMEKLİLİK BAŞVURULARI ALINMAYA BAŞLADI

24 yıllık sorun haline gelen EYT düzenlemesi ile emeklilik başvuruları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alınmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de ilk maaş ödemesi için nisan ayını işaret ederken EYT'liler  sigorta prim borçlarını ödeyerek emekli olmak için nakit arayışına girdi. Özellikle bankaların kredi imkanından yararlanmak isteyen EYT'liler araştırmalarına hız kesmeden devam ederken Akbank tarafından EYT kredisi duyurusu geldi. 'EYT İhtiyaç Kredisi Kampanyası' adıyla resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayan Akbank, emekli olmak için adım atacak vatandaşlara yönelik ihtiyaç kredisi kampanyası oluşturdu. 

Kredi muslukları açıldı! SGK prim borçlularına verilecek kredi taksit erteleme fırsatıyla kapanacak

AKBANK EYT İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI

''Emekliliğe ilk adımı EYT ile atın'' adıyla resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan Akbank, ''EYT kredinizi Akbank’tan hemen kullanarak emekliliğe ilk adımınızı atabilirsiniz.'' ifadelerine yer verdiği kredi kampanyasına ilişkin detayları da EYT'liler için açıkladı. SGK prim borcunu ödemek isteyen EYT'lilere yüzde 1,79'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi kullandırımı hakkı verileceği açıklandı. Banka tarafından istenen belgelerle birlikte Akbank şubelerine başvuru yapılabileceği ve avantajlı faiz oranlarıyla kredi kullanımı yapılabileceği açıklandı. Akbank tarafından açıklanan EYT ihtiyaç kredisi kampanya katılım koşulları da detaylandırıldı. Kredi muslukları açıldı! SGK prim borçlularına verilecek kredi taksit erteleme fırsatıyla kapanacak

AKBANK EYT KREDİSİ KULLANMA ŞARTLARI

Akbank tarafından EYT'lilerin prim borçlarını ödeyebilmeleri için açıklanan ihtiyaç kredisi kampanyasının katılım koşullarında 50 bin liradan 100 bin liraya kadar kredi verileceği açıklandı. Söz konusu kredi de vade oranlarının da 12 ile 24 ay arasında sınırlı olduğu bildirildi. Kullanılan kredinin ilk ödemesinin en fazla 92 gün ertelenebileceği açıklandı. Faiz oranlarının  kredi tutarı, kredi vadesi, müşteri risk skoru gibi nedenlerle kişilere göre değişiklik gösterebileceği de kaydedildi. Öte yandan Akbank tarafından yapılan açıklamanın devamında ise ''Erteleme dahil ihtiyaç kredilerinde azami vade;

  • 50.000 TL ve altındaki tutarlarda 36 ay,
  • 50.000 TL üzeri 100.000 TL ve altındaki tutarlarda 24 ay,
  • 100.000 TL üzerindeki tutarlarda ise 12 aydır. İlk ödeme en fazla 92 gün ertelenebilir. Ödemesiz dönem sonunda ilk ödeme olarak erteleme faizinin tamamı tahsil edilir, normal taksit ödemeleri bir sonraki aydan itibaren başlar.'' ifadelerine yer verildi. 

EYT şartlarını sağlayan ve SGK prim borcu bulunan müşterilerin Akbank tarafından sağlanan EYT ihtiyaç kredisi başvurusu istenen belgeler ise şu şekilde sıralandı;

  • Nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesinin aslı-fotokopisi
  • SGK prim borcu yazısı
  • Gelir belgesi
  • Prim gün sayısı ve sigorta başlangıç tarihinizi gösteren SGK Tescil ve Hizmet Dökümü
  • SGK Hizmet Dökümü ya da işverenden alınabilecek SGK Prim Ödeme Belgesi istenecektir. 

Kredi muslukları açıldı! SGK prim borçlularına verilecek kredi taksit erteleme fırsatıyla kapanacak

Akbank'ın sunduğu ertelemeli EYT ihtiyaç kredisi kampanyasına başvurmak ve detaylı bilgi almak için bankanın resmi internet sitesi ile şubelerini ziyaret edebilirsiniz.