Mehmet Şimşek enflasyonun eylül ayında 40'lı rakamlara ineceğini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon açıklaması ile dikkat çekti. Türkiye’de enflasyonun düşüş eşiğine gelindiğini söyleyen Bakan Mehmet Şimşek eleştirileri de yanıtladı.
Mehmet Şimşek enflasyonun eylül ayında 40'lı rakamlara ineceğini açıkladı!

Türkiye ekonomisinde ipleri elinde tutan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Enflasyonda geçiş döneminin sona ermek üzere olduğunu belirten Bakan Mehmet Şimşek dezenflasyon sürecinin eşiğine gelindiğini belirtti. Enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesine dair hedef hakkında da konuşan Bakan Mehmet Şimşek bu konuda sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

ENFLASYON EYLÜL AYINDA 40’LI RAKAMLARA DÜŞECEK!

Enflasyonun düşüş sürecinin başlamak üzere olduğunu vurgulayan Bakan Mehmet Şimşek, “Enflasyon ile mücadelede fiyat istikrarı önceliğimizdir. Enflasyonda geçiş dönemi artık sona eriyor. Mayıs ayı ile beraber o dönemi kapatıyoruz. Haziran ayı ile beraber de dezenflasyon sürecine başlıyoruz. Eylül ayına geldiğimizde inanıyorum ki enflasyonda yüzde 40’lı rakamları göreceğiz.” dedi.

TEK HANE KOLAY DEĞİL

Enflasyonun tek hanelere indirilmesinin kolay olmayacağına dikkat çeken Bakan Mehmet Şimşek, “Enflasyonun tek hanelere indirilmesi çok ciddi bir iştir. Bunun için zaman gerekir ve bu da tek başına yetmez. Bunun yanında kararlı olmak zorundasınız. Bunun da üstüne sabırlı olmayı ekleyeceksiniz. Enflasyonda bir şok yaşanmışsa o şoku atlatmak için 3-4 yıl gerekebiliyor.” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE PİYASADAN LİKİDİTEYİ ÇEKECEĞİZ

Merkez Bankası’nın süreci çok iyi yönettiğini belirten Bakan Mehmet Şimşek, “Merkez Bankamız para politikası açısından ne gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmiyor. Orada çok iyi bir ekibin görevde olduğunu söyleyebilirim. Bütün araçları para politikası hedefleri doğrultusunda uygulamaya sokuyorlar. Bunda da sonuç alacağımıza inanıyorum. Eğer Merkez Bankamız ihtiyaç duyarsa gerekmesi durumunda Hazine ve Maliye olarak ihtiyacımızın da ötesinde borçlanacağız ve piyasadan likiditeyi çekeceğiz.” şeklinde konuştu.

Carry trade eleştirilerini de yanıtlayan Bakan Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki üç yıl için Dünya Bankası ve buna benzer bankalardan Türkiye’ye taahhüt edilmiş 60 milyar dolar kaynak var. Siz bu kaynağı carry trade olarak tanımlayamazsınız. Bu kaynağa sıcak para da diyemezsiniz. Bizim ekonomi programımız tam da olması gibi çalışıyor.” dedi.