Nureddin Nebati sosyal konut açıklaması yaptı! 250 bin konut, 100 bin yeni istihdam!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yaparak sosyal konut projesinin ekonomiye büyük katkısı olacağını vurguladı. Bu proje ile 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Bakan Nureddin Nebati 1,5 trilyon liralık bir ekonomik değer yaratılacağını söyledi.
Nureddin Nebati sosyal konut açıklaması yaptı! 250 bin konut, 100 bin yeni istihdam!

Türkiye’de çok sayıda vatandaş TOKİ tarafından yapılacak olan dev sosyal konut projesine dair büyük bir heyecan yaşıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak olan proje ile alakalı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bazı değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİK BÜYÜMENİN YARATACAĞI REFAH TÜM TOPLUMA YANSIYACAK

Türkiye’de uygulanan ekonomi politikasının tek hedefinin büyüme olmadığının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ekonomi politikamız sadece büyüme odaklı bir program değil. Temel amacımız ekonomik büyümenin yaratacağı refahın toplumun tüm kesimlerine yansımasıdır. Bunu da sosyal konut projesi ile görmeye başlayacağız.” dedi.

1 MİLYONDAN FAZLA VATANDAŞIMIZ GÜVENLİ EVLERDE YAŞAYACAKLAR

Türkiye’nin en büyük sosyal konut hamlesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile başlattıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Emeklilerimiz, işçilerimiz, şehir yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için çok büyük ölçekte bütçe planlaması yaptık. Toplam 250 bin adet konut inşa edeceğiz. Bu şekilde Hazine desteği ile 1 milyondan fazla vatandaşımızın güvenli konutlarda yaşamalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

100 KİŞİYE YENİ İSTİHDAM SAĞLANACAK

Sosyal konut projesinin ekonomik sonuçları da olacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Sosyal konut hamlesinin ekonomik açıdan da büyük bir etkisi olacak. Öncelikle 100 bin yeni istihdam sağlanacak. Ayrıca çarpan etkisiyle 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratılmış olacak. 250’den fazla sektör bu imkandan faydalanacak. Sanayinin ve ticaretin çarkları daha hızlı sönmeye başlayacak.” şeklinde konuştu.