Otobüs bilet fiyatlarına sınırlama kararı!

Kurban Bayramı’nın hızla yaklaşması ile birlikte tatil planı yapan pek çok kişi otobüs firmalarına yönelmeye başladı. Ancak fiyatların her bayram öncesinde hızla artması vatandaşların canını sıkarken, otobüs bilet fiyatları için yeni karar duyuruldu.
Otobüs bilet fiyatlarına sınırlama kararı!

Kurban Bayramı öncesinde ya da bayram sırasında pek çok kişi memleketini ziyaret ediyor. Otobüs biletleri satışa çıkarken, fiyatların artış göstermesi otobüsle seyahat edecekleri resmen kızdırdı. Konuya ilişkin önemli bir karar alındığı duyuruldu.

Konuya ilişkin açılama Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Yıldırım tarafından geldi. Yıldırım yaptığı açıklamasında Kurban Bayramı’ndan önce otobüs biletlerin tükenme seviyesine geldiğini ifade etti. Otobüsle şehir dışına çıkacak vatandaşların bir an önce hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, aynı zamanda bu dönemde okulların kapanacağını ve seyahatlerin yoğunlaşacağını belirtti.

7 MİLYON KİŞİ YOLLARA DÜŞECEK

Yıldırım, yaptığı açıklamasında Kurban Bayramı ve okulların kapanış döneminde yaklaşık olarak 7 milyon kişinin seyahat edeceğini şu şekilde ifade etti:

“Eğitim-öğretim dönemi 14 Haziran'da sona erecek, 16 Haziran'da da Kurban Bayramı başlayacak. Otobüs seferlerinde yoğunluk 12 Haziran'dan itibaren artacak. Şu an bayram tatili için otobüs biletleri tükenmeye başladı. Bayram tatilinde otobüsle seyahat edecek vatandaşların biletlerini bir an önce alması önem taşıyor. Hatta biletlerin gidiş-dönüş olarak alınmasını tavsiye ediyoruz. Bayram tatili dönüşü yoğunluk daha fazla olacak. Yaklaşık 7 milyon yolcunun otobüslerle seyahat edeceğini tahmin ediyoruz”

FİYATLARA SINIRLAMA GELDİ

Yıldırım, açıklamasının devamında bilet fiyatlarının 4 aylık süreler için belirlendiğini ve anlık olarak bir miktar indirim uygulanabileceğini belirtti. Yoğunluk sebebi ile firmaların tavan fiyattan satabileceğini ancak belirlenen fiyat sınırının da üzerine çıkamayacağını, “Şu an bilet fiyatlarında bir miktar indirim uygulanıyor. Firmalar, yoğunluk arttıkça biletleri tavan fiyattan satışa sunabilir ama belirlenen fiyat sınırının üzerinde satış yapamaz" şeklinde ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın iznini beklediklerini ifade eden Yıldırım, 12-25 Haziran tarihleri arasına ek seferler koyabileceklerini de söyledi.