Paraya sıkışanlara Yapı Kredi'den 3 ay ödeme yapılmayan ihtiyaç kredisi!

İhtiyaç kredisi kullanmak isteyenlere Yapı Kredi Bankası’ndan 3 ay ertelemeli kredi haberi geldi. Müşteriler Yapı Kredi Bankası’na başvuru yaparak 3 ay ertelemeli 36 aya kadar vade ile ihtiyaç kredisi kullanabilecekler.
Paraya sıkışanlara Yapı Kredi'den 3 ay ödeme yapılmayan ihtiyaç kredisi!

Türkiye’de nakit ihtiyaçları her geçen gün vatandaşlar için özel bir problem haline geliyor. Hayat pahalılığı karşısında insanların gelirleri ile giderleri arasındaki denge iyice bozuldu. Bu da büyük bir nakit ihtiyacını beraberinde getiriyor. Bu finansal soruna ise bankaların ihtiyaç kredisi kampanyaları çözüm üretebiliyor. Yapı Kredi Bankası da çok özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı.

3 AY ÖDEME YAPMIYORSUNUZ

Yapı Kredi Bankası’ndan ihtiyaç kredisi kullanan müşterilere 3 ay ödeme yapmama imkanı veriliyor. Buna göre çeşitli ihtiyaçlarından dolayı bankaya ihtiyaç kredisi başvurusu yapan müşteriler bu krediyi kullandıkları günden itibaren devam eden ilk 3 ay boyunca bankaya herhangi bir taksit ödemesi yapmıyorlar. Bu da özellikle sıkıntılı bir ekonomik süreçten geçilirken büyük bir avantaj olarak kabul ediliyor. 3 aylık ödemesiz dönemin ardından müşteriler kredi taksitlerini ödemeye başlıyorlar. Ödemesiz geçen bu 3 aylık süre ise toplam vade süresinden ödeme yapılmış gibi düşülüyor. Yani 36 ay vadeli bir ihtiyaç kredisi kullanıp 3 ay erteleme imkanından yararlanılmışsa bu kredinin hesaplaması 33 ay üzerinden yapılıp taksitler ona göre belirleniyor.

36 AYA KADAR VADE İMKANI VERİLİYOR

Yapı Kredi Bankası’ndan ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünenler vadelendirme süreleri ile de alakalı olarak bilgi edinmek istiyorlar. Türkiye’de tüm bankaların en fazla kaç aya kadar vade ile ihtiyaç kredisi verebileceklerine BDDK karar veriyor. Bu kapsamda müşterilere bankalar 36 aya kadar vade ile ihtiyaç kredisi kullandırabiliyorlar. Ancak bunun da belirli kuralları bulunuyor.

Müşterinin talep ettiği kredi tutarı 100 Bin TL’nin üzerindeyse bu kredi için Yapı kredi Bankası en fazla 12 aya kadar vade yapabiliyor. Müşteri 50 Bin TL ile 100 Bin TL aralığındaki herhangi bir tutarda ihtiyaç kredisi kullanacaksa bu kredi de en fazla 24 aya kadar vade ile verilebilir. 50 Bin TL’ye kadar olan krediler için ise Yapı Kredi Bankası 36 aya kadar vade imkanı sağlayabiliyor.