REKOR ZAM! TBMM'den emekliye okkalı Kurban Bayramı ikramiye müjdesi

Kurban Bayramı ikramiyesi müjdesi bekleyen emeklilere bekledikleri güzel haber TBMM'den geldi. Meclis devreye girdi ikramiye için rekor zam talep edildi...
REKOR ZAM! TBMM'den emekliye okkalı Kurban Bayramı ikramiye müjdesi

REKOR ZAM! TBMM'den emekliye okkalı Kurban Bayramı ikramiye müjdesi - Emeklilerin beklemiş oldukları ikramiye müjdesi için son dakika haberi TBMM'den geldi. Meclise sunulan kanun teklifi ile emekliye rekor ikramiye zammı talep edilirken açıklanan rakam emekillerin içine su serpti.

Söz konusu zam öncesi beklenen güzel haber meclisten geldi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi emeklileri sevindirdi. Söz konusu kanun teklifi kapsamında Kurban Bayramı ikramiyesi olarak emeklilere ödenecek olan rakamın net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talep edildi.

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 18 inci maddesinin birinci fikrasında yer alan "3.000'er TL" ibaresi "net asgari ücret" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkam yürütür.

kanin-teklifi.jpg

EMEKLİLERE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR, NE ZAMAN, KAÇ TL YATACAK?

Emeklilere yönelik olarak ödenen Kurban Bayramı ikramiyesi için yapılacak olan açıklama bekleniyor. Hatırlanacağı üzere emeklilere Ramazan Bayramı'nda bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL ödeme yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında emekliye bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yaptıklarını açıklamış söz konusu rakam 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmişti.

Erdoğan açıklamasında duruma göre Kurban Bayramı ikramiyesinde yeni bir güncellemeye gidilebileceğini ifade ederek açık kapı bırakmıştı. Zam haberi beklenirken meclisten konu hakkında ilk adım atılmış oldu. Söz konusu kanun teklifi komisyonda kabul edilerek genel kurula alınarak onaylanması durumunda emekliye kurban bayramı ikramiyesi net asgari ücret tutarı olan 17 bin 2 TL'ye yükselecek. Kurban Bayramı bu sene 16 Haziran'a denk gelirken ödemelerin erken tarihte hesaplara yatırılması bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni