Sarıkız Parayı Katlayacak Diyen Kuyumcuların 2022 Yıl Sonu Çeyrek Altın Tahmini Değişti

Dünya genelinde yükselen enflasyon rakamlarından destek alan altın fiyatları yükselişini sürdürürken altın tahmini hem elinde altını olanlar hem de altın almak isteyenlerce takip ediliyor.
Sarıkız Parayı Katlayacak Diyen Kuyumcuların 2022 Yıl Sonu Çeyrek Altın Tahmini Değişti

Altının fiyatı dalgalı seyrini sürdürürken her yükseliş hareketi FED tarafından engellenen ons altın fiyatı yeniden düşüşe geçti. Ons altının fiyatı yaşadığı kayba ve yoğun satış baskısına rağmen 1.850 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışırken iç piyasada gram altının ve çeyrek altının fiyatı da düştü. Yaşanan her düşüş yatırımcılarda panik yaşanmasına neden olurken bir altın tahmini de kuyumculardan geldi.

Altın piyasasının nabzını tutan kuyumcular ve Türkiye'de altının kalbinin attığı yer olarak kabul edilen Kapalıçarşı esnafının değerlendirmeleri altına yatırım yapmak isteyen kişilere umut aşılırken altın fiyatları bugün düştü. 1.000 TL hedefine doğru adım adım ilerleyen gram altının fiyatı bir kere daha 985 TL seviyesini kıramadan geri dönüş yaparken ekonomistlerin altın tahminleri ve uzmanların altın yorumları ise yükseliş yönlü devam etti.

KUYUMCULAR ALTIN YORUMLARI: 2022 YIL SONU ÇEYREK ALTIN FİYATI TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL?

Altın fiyatlarında dalgalı seyir tüm hızı ile devam ederken yatırım yapmak isteyen kişiler kadar elinde altını olan kişilerde süreci yakından takip ediyordu. Konu hakkında bir değerlendirmede kuyumcular tarafından yapıldı. Kuyumcuların altın tahminleri büyük bir hızla yükselirken altında yükseliş beklentisi sürdü.

Sarıkız Parayı Katlayacak Diyen Kuyumcuların 2022 Yıl Sonu Çeyrek Altın Tahmini Değişti

Konu hakkında açıklama yapan ve fiyatları değerlendiren kuyumcu Bayram Erdoğan ons altının fiyatının 1.850 dolar seviyesinde olduğunu belirterek "Uzmanların kanaati 2 bin dolara kadar ons altının çıkacağı yönünde. Dolayısıyla dünyada ki bu malum sıkıntılardan kaynaklı onsun yükseleceğini düşünecek olursak, ons 2 bin dolara çıkarsa ve dolarda hiçbir yükseliş olmazsa gram altın önümüzdeki günlerde bin 100 seviyelerine kadar çıkacak. Bu da çeyrek altının bin 750 seviyelerine geleceği anlamına gelir. Dolarda ki artışı da değerlendirirsek, bu yıl içerisinde çeyrek altının fiyatının 2 bin TL’lere kadar çıkacağını değerlendiriyoruz” diyerek çeyrek altının yıl sonunda 2 bin liraya çıkabileceğini söyledi.

Sarıkız Parayı Katlayacak Diyen Kuyumcuların 2022 Yıl Sonu Çeyrek Altın Tahmini Değişti

Kuyumcular dolar kuru yükselmese bile gram altının bin TL hedefini tutturacağını iddia ederken gram altının fiyatı bugün yaşadığı düşüşle 975 TL'den işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN VE DOLAR YORUMU: ELİNDE PARASI OLANLAR NEREYE YATIRIM YAPMALI, ALTINA YATIRIM YAPILIR MI?

NOT: Burada yer alan bilgiler haberde ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez. Yatırım tavsiyesi sadece yetki verilen kurumlar tarafından verilebilir.