Selçuk Geçer hükümetin dolar planını açıkladı! Dolar kuru kaç TL'ye yükseltilecek?

Türkiye’de yaşanan don ekonomik gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer dolar kuruna ilişkin yeni görüşlerini açıkladı. Dolar kurunun baskılandığı için olması gereken yere yükselemediğini söyleyen Selçuk Geçer kurun baskılanamayacağı tarihi işaret ederek fiyat tahmininde bulundu.
Selçuk Geçer hükümetin dolar planını açıkladı! Dolar kuru kaç TL'ye yükseltilecek?

Türkiye ekonomisinde oldukça kritik günler yaşanıyor. Dünya ekonomisinde çalkantılar devam ederken Türkiye için de işler hiç iyiye gitmiyor. Dolar kuru ile alakalı olarak beklentiler her geçen gün daha da yükselirken gelen veriler ise bu beklentilerin doğruluğuna dikkat çekiyor. Bu piyasa ortamında ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ile alakalı olarak yeni fiyat tahminini açıkladı.

DOLAR BASKILANMASA BUGÜN 18,80 TL OLMUŞTU!

Dış ticaret açıklarına dikkat çeken Selçuk Geçer, “Dış ticaret verileri açıklandı gözlerime inanamadım. İnanılmaz bir yükseliş var. Ağustos ayında 11,2 milyar dolarlık bir dış ticaret açığı açıklandı. Peki Ocak – Ağustos döneminde ne kadar dış ticaret açığı var? Türkiye’de Ocak – Ağustos dönemi dış ticaret açığı 73,4 milyar dolar oldu. 110 milyar dolarlık dış ticaret açığına doğru koşuyoruz. Bu açıktan 35 milyar dolarlık turizm gelirini çıkarırsanız bize 38 milyar dolarlık bir cari açığı işaret ediyor. Şu anda dolar kurunun bu veriyle 18,80 TL olması gerekiyordu ama baskılıyorlar.” dedi.

DOLAR KURUNU YÜKSELTECEKLER!

Dolar kurunun hükümet tarafından yükseltileceğini iddia eden Selçuk Geçer, “Türkiye’de her şey güllük gülistanlık gösteriliyor. Merkez Bankası’nın rezervlerinde yılın en sert düşüşü yaşandı. Bu rezerv sıkıntısını çok daha sert yaşayacağız. Dolar kuru eğer 35-40 TL seviyelerine yükselmezse Merkez Bankası’nın rezervlerinin eridiğini göreceksiniz. Cumhurbaşkanı geçtiğimiz yıl olduğu gibi faiz açıklamaları yapmaya başladı. Rekabetçi kur söylemlerinin eli kulağındadır. Dolar kurunu yine yükseltirler. Bu cari açıkla başka günü idare edemeyecekler.” ifadelerini kullandı.

FELAKET GELİYOR!

Ekonomide gidişatın iyi olmadığını söyleyen Selçuk Geçer, “Dış ticaret açığı tehlike sinyalleri veriyor. Yılın kalan aylarında çok turizm geliri olmayacağını hesap edersek dış ticaret açığı bu şekilde devam ederse felaket geliyor demektir. Bu oluşacak cari açık dolar kurunu darmadağın eder. Sadece dolar kurunu mu? Ekonominiz darmadağın olur. KKM her gün bütçedeki yükünü arttırıyor. Kısa vadeli borçlar katlanıyor. KİT’lerin ödemesi gereken döviz cinsinden nakdi paralar var. Bunlar ödenebilecek mi? Merkez Bankası rezervlerini BOTAŞ’a verince ne olacak?” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU 30 TL’YE YAKLAŞIR!

Dolar kuru ile alakalı olarak fiyat tahminini açıklayan Selçuk Geçer, “Bu cari açık ile beraber dolar kurunu daha fazla baskılama imkanı kalmayacaktır. Kısa vadeli borçların ödeneceği de hesaplanırsa bu baskılar kaldırılacak. Esasında plan belli. Dolar kurundan baskıyı kaldırıp kurun olması gereken yere yükselmesini sağlayacaklar ve dolar kuru 30 TL’ye yaklaşacak. Sonrasında bir operasyon ile dolar kurunu 25-26 TL seviyesine düşürüp dolar kurunu düşürdük diye övünecekler.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Bu yorumlarla yatırım kapmak size garanti kazanç sağlamaz. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.