SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam! Temmuz öncesi maaşlara seyyanen zam geliyor!

Türkiye’de emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zamlar ile alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Emekli maaşları için Temmuz zammından önce seyyanen zam yapılacağına dair hükümete yakın gazeteci Faruk Erdem’den açıklama geldi.
SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam! Temmuz öncesi maaşlara seyyanen zam geliyor!

Yaklaşık 15 milyon emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammının öncesinde seyyanen bir zam yapılacağı iddia edildi. Bu iddiayı ortaya koyan isim ise hükümete yakın gazeteciler arasında yer alan ve daha önce çok önemli gelişmeleri ilk defa duyuran isimler arasında yer alan gazeteci Faruk Erdem oldu. Faruk Erdem’in iddiasına emekliler için Temmuz zammından önce bir seyyanen zam gündeme gelecek.

EMEKLİLER ARASINDA MAKAS YENİDEN AÇILACAK

Emeklilerin maaşlarına yapılacak seyyanen zammın gerekçesini açıklayan Faruk Erdem, “Bilindiği gibi, en düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye çıkarılmış ve bunun üzerinde maaş alan emekliler ile makas daralmıştı. Bu sosyal güvenlik sistemi açısından oldukça riskli bir durum. Bunu gören Çalışma Bakanlığı da kademeli zammı gündeme alarak emekli maaşları arasındaki makas aralığını yeniden açmak için hazırlık yapıyor. Böylece düşük emekli maaşı ile yüksek emekli maaşı arasında fark yeniden belirginleşecek.” dedi.

HANGİ EMEKLİLERİN MAAŞLARI ZAMLANACAK?

Emekli maaşlarına Temmuz zammından önce seyyanen zam yapılmasının gündemde olduğunu belirten Faruk Erdem, “Temmuz ayında tüm emeklilerin maaşlarına olağan zamlar yapılacak. Ancak bunun öncesinde bir seyyanen zam devreye girebilir. Bu zam da sadece 7.500 TL üzerinde emekli maaşı olan emeklileri kapsayacak. Bu kademeli bir zam olacak. 7.500 TL ile 10.000 TL arası, 10.000 TL ile 15.000 TL arası, 15.000 TL ile 20.000 TL arası ve 20.000 TL üzeri olmak üzere kademeli bir zam uygulanacak ve bu seyyanen zam olacak.” ifadelerini kullandı.

SEYYANEN ZAM NE KADAR OLACAK?

Emeklilere yapılacak seyyanen zammın ne kadar olacağı sorusuna da yanıt veren Faruk Erdem, “Emeklilere kademeli bir seyyanen zam yapılacak ama bu zammın miktarı ne kadar olacak? Bunu şimdiden kestirmek oldukça zor. Seyyanen zam için bir miktar mı belirlenecek veya oran mı uygulanacak bilmiyoruz. Buna Çalışma Bakanlığı karar verecek. TBMM’de bunun için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bu yasa teklifi ortaya çıktığında zam tutarını görebileceğiz.” şeklinde konuştu.

En düşük emekli maaşına yapılan 2.000 TL’lik zam emeklilerin kademeli zammında referans olabilecek. Kademe kademe zam miktarının 1.500 TL ile 3.000 TL arasında değişebileceği iddia ediliyor.