Tehlike çanları dolar için çalıyor! 3 ekonomistten dolar kuru tahminleri!

Ünlü ekonomistlerden dolar kuru için yeni analizler ve fiyat tahminleri geldi. İşte Tunç Şatıroğlu, Selçuk Geçer ve Remzi Özdemir’den dolar kuru için yeni beklentiler...
Tehlike çanları dolar için çalıyor! 3 ekonomistten dolar kuru tahminleri!

Dolar kurunda sakin seyir devam ederken bundan sonraki süreçte yaşanabilecekler merak konusu oluyor. Dolar ile alakalı olarak yaptıkları yorumlarla çoğunlukla haklı çıkmayı balşaran ekonomistlerden yeni analizler geldi. Ünlü ekonomistler dolar kuru ile alakalı olarak beklentilerini açıkladılar. Peki Tunç Şatıroğlu, Selçuk Geçer ve Remzi Özdemir dolar kuru için hangi beklentileri açıkladılar?

DOLAR KURU SIÇRAMA YAPACAK!

Dolar kurunda çok önemli gelişmeler yaşandığını belirten Tunç Şatıroğlu, “Dolar kurunda tehlikeli sulardayız. Dolar kuru belirli bir seviyede baskılanıyor. Bunun üzerinden 40 iş günü geçtikten sonra dolar kurunda yükselişler meydana gelir. Bunu daha uzun süre tutmalarına imkan yok. Bugüne kadar 40 iş gününü geçecek şekilde dolar kurunun baskılanması ve bu baskı sonucunda belirli bir seviyede tutulması başarılamadı. Dolar kuru da yükseliş yapacağı bir sıçramaya hazırlanıyor. Dolar kuru 18,22 TL seviyesinden yukarıya doğru hamle yapacaktır ve bunun için de sayılı günler kaldı.” dedi.

DOLAR KURU OCAK AYINDA EN AZ 24 TL!

Dolar kuru için fiyat beklentisini açıklayan Selçuk Geçer, “Maliyetler içerisinde dolar şu anda 30 TL – 35 TL aralığına geldi. Bunu tabelada görmüyor olabiliriz. Enflasyon hesaplaması ortada. Enflasyonda yükseliş eğilimi sürüyor. 2022 yıl sonunda Orta Vadeli Program’da yer alan yıllık dolar kuru ortalamasının yakalanabilmesi için dolar kurunun 19 TL – 20 TL olması gerekiyor. Bu programların hedefi tutturduğunu görmediğimiz için dolar kuru biraz daha yükselecektir. Ocak ayına geldiğimizde dolar kuruna ne müdahale yapılırsa yapılsın kuru en az 23 TL – 24 TL seviyesinde görürüz.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURUNU 30 TL YAPMADAN RAHAT DURMAYACAKLAR!

Remzi Özdemir ise dolar analizinde, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vereceği Kredi Garanti Fonu destekli krediler dolar kurunda şok etkisi yaratacaktır. Bunun önlemi filan da alınamaz. Siz piyasaya parayı sokarsanız o para döner dolaşır dolar kurunda yükseliş haline gelir. O krediyi çekecek olanlar dolar alımı yaparlar da haydi yapmadılar diyelim. Adam ne yapacak gi,dip yurt dışından üretim yapabilmek için yarı mamul alıp gelecek. Bu sefer de ithalatın patlayacak. Dış ticaret açığından dolar kuru yine yükselecek. Bunlar dolar kurunu 30 TL yapmadan rahat durmayacaklar.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanların kişisel yorumlarıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.