Yüzde 0 faizle kredi veren bankalar açıklandı! Sadece anapara ödemesi yapılıyor, faiz yok!

Hangi bankalar 0 faizle kredi veriyor? Bankaların sunduğu 0 faizli kredi nasıl ve hangi şartlarda alınır? Katılım bankalarının finansman ürün ve hizmetleri ile 0 faizli kredi arasında ne fark var? İşte 0 faizli kredi veren bankalarda son durum ve detaylar
Yüzde 0 faizle kredi veren bankalar açıklandı! Sadece anapara ödemesi yapılıyor, faiz yok!

Bankalar, müşterilerine belirli vadelerde ve belirli tutarlar halinde geri ödemeleri koşulu ile kredi desteği sağlıyor. Ancak bu hizmet karşılığında bankalar, sundukları kredileri faizli olarak daha yüksek tutardan geri alıyor. 0 faizli kredi ise bankaların sadece anapara üzerinden hesaplama ile geri aldığı kredi türleridir. Müşteriler 0 faizli kredi türünde faiz ödemez ve belirlenen süreçte anapara üzerinden taksitlerini öder.

0 faizli krediler genellikle taşıt kredilerinde sunuluyor ancak son dönemlerde konut ve ihtiyaç kredisinin yanı sıra ticari kredi türlerinde de 0 faiz uygulamasına başlayan bankalar gündeme gelmeye başladı. Peki bu kapsamda hangi bankalar müşterilerine 0 faizli kredi veriyor? 0 faizli krediler hangi şartlarda veriliyor, müşteriler bankalardan nasıl 0 faizli kredi alabilir? Öte yandan katılım bankalarının ürün ve hizmetleri ile 0 faizli kredi arasında bir fark var mı? İşte detaylar…

0 FAİZLİ KREDİ İMKANI

824736-1522667460.jpg

2023 yılı itibariyle Türkiye’de bazı bankalar, müşterilerine çeşitli koşullarda sıfır faizli kredi imkanı sağlıyor. Bankalar arasında artan rekabet ile birlikte vatandaşlar kendilerine en uygun kredi seçeneğini seçmek üzere hareket ediyor. Bu da bankaların daha uygun koşullarda kredi seçenekleri sunmasına olanak tanıyor.

Bu noktada bazı bankalar, yeni müşterilerine özel olarak 0 faizli kredi sunarken, kimi bankalar ise mevcut müşterilerine yönelik 0 faizli kredi imkanı sağlıyor.

0 FAİZLİ KREDİ VEREN BANKALAR

Çeşitli koşullarda 0 faizli kredi veren bankaların bazıları ve kredi koşulları şöyle:

  • Garanti BBVA, müşterilerine 12 ay vadeli 0 faizli 10.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor.
  • Akbank yeni müşterilerine özel 12 ay vadeli 0 faizli 7.500 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor.
  • ING Bank yeni müşterilerine özel 12 ay vadeli 0 faizli 5.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor.
  • Yapı Kredi yeni müşterilerine özel 12 ay vadeli 0 faizli 10.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor.
  • Denizbank müşterilerine 12 ay vadeli 0 faizli 10.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi sunuyor.
  • Kuveyt Türk müşterilerine 12 ay vadeli 0 faizli 10.000 TL’ye kadar ihtiyaç finansmanı sunuyor.