Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin! Bakan açıkladı, ödemeler hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den ödeme müjdesi geldi. Bakan Vahit Kirişci toplamda 1 milyar 681 milyon 39 bin 996 TL’lik ödemelerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.
Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin! Bakan açıkladı, ödemeler hesaplara yatıyor!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara sağlanan desteklere dair ödemeler devam ediyor. Devlet son dönemlerde tarımsal üretimin geliştirilmesi için çiftçilere çok önemli destek ödemeleri yapıyor. Bu destek ödemelerinin bir yenisinin daha duyurusunu bizzat Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci duyurdu.

DESTEK ÖDEMELERİ YATIYOR!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre çiftçilere yönelik toplamda 1 milyar 681 milyon 39 bin 996 TL’lik ödemelerin ilgili vatandaşlara yapılmaya başlandı. Vatandaşlar yapılan bu destek ödemelerini Ziraat Bankası’ndaki hesaplarına aktarılacak. Ödemelere dair detayları da yine Baka Vahit Kirişci açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından verilen bilgilere göre çiğ süt desteği olarak 1 milyar 127 milyon 164 bin 774 TL, TMO alım prim desteği olarak 441 milyon 941 bin 204 TL, kırsal kalkınma yatırımları desteği olarak 89 milyon 524 bin 196 TL, et piyasası düzenleme desteği olarak 17 milyon 280 bin TL, uzman eller proje desteği olarak ise 5 milyon 129 bin 822 TL ödeme yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı çiğ süt desteği olarak kilogram başı üreticilere 20 kuruş destek ödemesi yapıyordu. Bu ödemelere zam yapılarak kilogram başı çiğ süt desteği 50 kuruşa çıkarıldı.

ÖDEME GÜNLERİ AÇIKLANDI!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci vatandaşlara verilecek olan destek ödemelerin hangi sistem ile hesaplara aktarılacağına dair bilgiyi de paylaştı. Çiğ süt desteği ödemeleri TC kimlik numaraları ile vergi kimlik numaralarına göre yatırılacak. Buna göre TC kimlik numaralarının son hansei 0 ve 2 olanlar ile vergi kimlik numaralarının son hanesi 0, 1, 2, 3, 5, 7 ve 9 olanlar ödemelerini 23 Eylül’de saat 18:00’dan sonra alabilecekler. TC kimlik numaralarının son hanesi 4, 6, 8 olanlar ile vergi kimlik numaralarının son hanesi 4, 6, 8 olanlar ödemeleri 30 Eylül’de saat 18:00’dan sonra alabilecekler. Tüm ödemeler hak sahiplerinin Ziraat bankası hesaplarına yapılacak.