Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını güncelledi! 1 milyon TL kredinin yeni taksit tablosu

Bankaların kredi faiz oranları yükselirken Ziraat Bankası konut kredisi paketinde yeni oranlarını duyurdu. İşte güncel oranlar...
Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını güncelledi! 1 milyon TL kredinin yeni taksit tablosu

Merkez Bankası tarafından uygulamaya alınan parasal sıkılaşma politikası vatandaşların bankalardan kredi çekmesini zorlaştırırken konut kredisi faiz oranları da bu yükselişten payını almıştı .Konut kredisi paketlerinde ekonomistler psikolojik eşik olarak yüzde 0,99 seviyesini açıklarken güncel kredi oranları bu oranın nerede ise 5 katına ulaştı.

Mayıs ayının gelmesi ile konut kredisi faiz oranları bir kere daha güncellenirken bu güncellemelerden birini de Ziraat Bankası gerçekleştirdi. Ne yazık ki konut kredisi paketinde faiz oranları bir kere daha yükseldi. Ziraat Bankası güncel konut kredisi faiz oranı yüzde 4,19 seviyesine ulaştı. Bu oranlarla 1 milyon TL'lik konut kredisi paketinin aylık ödemesi de yükselmiş oldu.

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HESAPLAMA!

Konut kredisi paketinde Ziraat Bankası yeni faiz oranını yüzde 4,19 olarak revize etti. Bu oran üzerinden 1 milyon TL konut kredisi çeken kişilerin aylık ödeyecekleri taksit tutarı 42 bin lirayı aştı.

ziraat-konut-kredisi-hesaplama.jpg

Ziraat Bankası konut kredisi paketinde 1 milyon TL nakit para desteği almak isteyen kişilere 120 ay vadeli kredi çekmeleri durumunda aylık taksit tutarı 42 bin 206 TL olarak gerçekleşecek. Düzenlenen kampanyadan yararlanmak isteyen kişiler 1 milyon TL kredi çekmeleri durumunda bankaya yapacakları toplam geri ödeme 5 milyon 64 bin TL olarak gerçekleşecek. Yani 1 milyon TL kredi çeken kişiler tam 5 katı ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Genel Yayın Yönetmeni