Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'tan emeklilere fark ödemesi! 4.250 TL ödeme böyle alınacak!

Emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Emekliler maaşlarını aldıkları bankalara başvurarak fark ödemelerini alabilecekler. Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a başvuran emeklilere fark ödemeleri yapılacak?
Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'tan emeklilere fark ödemesi! 4.250 TL ödeme böyle alınacak!

Türkiye'de emekli maaş promosyonları üzerinde en çok araştırma yapılan konular arasında yer alıyor. Emekliler bankalara maaşlarını taşıyarak emekli maaş promosyonu alma hakkı elde ediyorlar. Bunun için istenen tek şart ise emekli müşterinin bankaya 3 yıl boyunca bir başka bankaya geçmeyeceğine dair söz vermesi oluyor. Bu şartı yerine getiren emekliler o bankanın maaş promosyonu tarifesine göre ödeme alabiliyor. Emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak çok önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. 

KAMU BANKALARI MAAŞ PROMOSYONLARINA ZAM YAPIYOR!

SGK'nın emekli maaş promosyonu ücretlerinde asgari tutarları arttırmalarının ardından kamu bankaları zorunlu olarak promosyonlara zam yapacaklar. Hatta Ziraat Bankası zam kararını açıkladı. Emekli maaş baremlerine göre Ziraat Bankası müşterilerine en az 3.000 TL, en fazla ise 5.000 TL emekli maaş promosyonu ödemesi yapmaya başladı. Bu tarifeyi henüz açıklamasalar da zorunlu olarak Vakıfbank ile Halkbank da uygulayacaklar. En geç 1 Kasım'a kadar kamu bankaları bu tarifeye geçmek mecburiyetindeler. 

PROMOSYON ANLAŞMASI DEVAM EDENLER NE YAPACAK?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile emekli maaş promosyonu anlaşması yapan emekli müşteriler uygulanan promosyon zammından faydalanıp faydalanamayacaklarını merak ediyorlar. Bu konuda yasalar tamamen emeklilerden yana. Emekli müşteriler promosyon anlaşmalarını bozma hakkına sahipler. Bankalar da bunu bildikleri için müşterilerini kaybetmemek için fark ödemesi yapmayı kabul ediyorlar. Bankalar yeni tarifeye geçince müşteriler bu fark ödemelerini alma hakkına sahip olacaklar. 

EMEKLİLER FARK ÖDEMELERİNİ NASIL ALACAKLAR?

Ziraat Bankası'nın açıkladığı en yüksek emekli maaş promosyonu olan 5.000 TL ile eski tarifedeki en yüksek maaş promosyonu arasında 4.250 TL fark bulunuyor. Emekli müşteriler Ziraat Bankası'na başvuru yaptıklarında bu 4.250 TL'lik farkı alabilecekler. Banka ile müşteri arasında daha önceden yapılmış olan promosyon anlaşmasının önce iptal edilmesi gerekiyor. Bu iptal neticesinde müşterinin sözleşmede kalan aylar için aldığı maaş promosyonu ödemesini iade etmesi gerekebilir. 3 yıllık anlaşma yaparak 750 TL maaş promosyonu alan emekli müşteri 2 yılını doldurup 1 yılı kalmışsa bankaya 250 TL ödeyerek bu anlaşmayı iptal edebilme hakkına sahip oluyor. Bankalar da bunu bildiği için emeklilere onun yerine sözleşmeyi yenileyip fark ödemesi yapmayı kabul edebiliyorlar. Bunun için müşteri ile banka arasında bir pazarlık yapılabilecek.

Ziraat Bankası'nın fark ödemesi yapma imkanı şu anda başladı. Vakıfbank ve Halkbank müşterileri yeni emekli maaş promosyonu tarifeleri açıklandığında bu imkanı bulabilecekler.