TOKİ 6.964 TL taksitle konut satışına başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeni konut satışlarının başlayacağı açıklandı. Bu konutlar için ödeme koşulları ilan edildi.
TOKİ 6.964 TL taksitle konut satışına başlıyor!

Vatandaşlara ucuz fiyata konut satışı yapması ile tanınan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni konut satışlarına başlayacağını duyurdu. Yapılan bu duyuru ile beraber oldukça büyük bir heyecan yaşanırken bu konutların hangi koşullarda satılacağı merak edilmeye başlandı. TOKİ’nin çok uygun maliyetlerle yapacağını duyurduğu bu satışlara yüksek talep gösterilmesi bekleniyor.

KIRIKKALE’DE KONUTLAR SATILACAK

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Kırıkkale Merkez’de bulunan Yuva Mahallesi 927 Konut Projesi kapsamında konut satışları gerçekleştirilecek. Satılacak olan konutları 2+1 konseptinde olduğu belirtilirken projenin oldukça nitelikli olduğunun altı çizildi. TOKİ konut satışı ile alakalı açıklanan bu yeni durum için ev sahibi olmak isteyenlerin harekete geçmeleri bekleniyor.

SATIŞIN NASIL YAPILACAĞI BELLİ OLDU

TOKİ’nin satışa çıkardığı konutlar için satış yöntemi de açıklandı. Buna göre satış kuralı satış şeklinde yapılacak. Konut sayısından fazla başvuru olması durumunda konutu satın alacak olan vatandaşlar noter huzurunda çekilecek olan kura ile belirlenecek. Burada hem asil hem de yedek listeler belli olacak. Asil listede yer alanlar konut satın almaktan vazgeçerlerse bu hak sırası yedek listede ismi olanlara geçecek.

TOKİ’nin Kırıkkale’de yapacağı konut satışı ile alakalı olarak başvuru tarihleri açıklandı. Konut satın almak isteyen vatandaşlar başvurularını 3-7 Haziran tarihleri arasında yapabilecekler. Başvuru işlemi Halkbank’ın Kırıkkale şubelerinden yapılabilecek. Ayrıca 6 Haziran tarihine kadar da E-Devlet üzerinden başvuru kabul edilecek. Başvurmak isteyen vatandaşlardan 2.000 TL tutarında başvuru bedeli tahsil edilecek. Noter huzurunda kura çekimi ise 13 Haziran tarihinde yapılacak.

ÖDEME KOŞULLARI AÇIKLANDI!

toki-ilan.jpg

TOKİ satışa çıkardığı 2+1 konutlar için ödeme koşullarını da açıkladı. Kırıkkale’de bulunan bu konutlar için fiyatlar 1.114.244 TL’den başlıyor ve 1.384.174 TL’ye kadar çıkıyor. Vatandaşlar konutları satın almak istiyorlarsa yüzde 25 peşinat ödemesi yapacaklar. Kalan tutar ise 120 ay vade ile taksitler halinde ödenecek. Bu taksitlerin de 6.964 TL’den başladığı bildirildi.