2018 İlkbahar-Yaz Esintileri Belli Oldu

Tasarımcılar her sene yeni modeller ve renkler ile kendini yenilerken, senenin başında moda tutkunlarını tatlı bir telaş aldı;
2018 İlkbahar-Yaz Esintileri Belli Oldu
Tasarımcılar her sene yeni modeller ve renkler ile kendini yenilerken, senenin başında moda tutkunlarını tatlı bir telaş aldı;

Tasarımcılar her sene yeni modeller ve renkler ile kendini yenilerken, senenin başında moda tutkunlarını tatlı bir telaş aldı; yaklaşan ilkbahar ve yaz günlerine uyum sağlamak. Bu senenin uçuş uçuş ve rengarenk geçeceğini, kıyafet ve aksesuarların sıcak havaların neşesine neşe katacağını hemen söyleyebiliriz. Sezonun öne çıkan parçaları ve renkleri ise şöyle:



1. Çizgiler



Çizgili modeller her ne kadar kullanımı zor parçalar olsa da, modacıların vazgeçemediği desenler arasındadır. Bu sene ie dikine çizgi gözde. İster baştan ayağa, ister tek parçada dikine çizgi ile sizde sezona ayak uydurabilirsiniz. 2018 ilkbahar ve yaz modası cesaretten esinlenmiş gibi.





2. Transparan



Bu sene kıyafetlerde en sık rastlanılan detay trasparan öğeler. Transparan kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta ise abartıya kaçmamak. Ufak hareketler ile sade dokunuşlar esas. Hatta transparan hissi uyandıran ince kumaşlar bu senenin gözdesi.





3. Lilalar



Podyumlarda en sık karşılaşılan renk lila oldu. Lilanın her tonunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Işıl ışıl ya da pastel tonlarda, hangisi size yakışıyorsa... Tasarımcıların bu cesur hamlesi, sokakları da renklendireceğe benziyor.





4. Çantalar Küçülüyor



Büyük çantalar yerini 2018 ilkbahar-yaz modasında küçüklere bırakıyor. Bu sezonun çantaları neredeyse bir el kadar ufak. Tabi kadınların ufak çantalarla nasıl idare edeceği başka bir tartışma konusu olabilir ama arada sırada kullanmaya değer gibi.





5. Mis Kokulu Çiçekler



Bu sezonda da, irili ufaklı çiçek baskıları gözde olmayı sürdürüyor. Moda haftalarının en çok öne çıkan detayları arasında çiçeklere bezenmiş tasarımlar hakim. Çiçekler sadece kıyafetleri değil, aksesuarları da süslemekte.





6. Çocuksu ve Capcanlı



Bir diğer öne çıkan renk ise pembe. Pembeyi tek bir kombinde kullanabileceğiniz gibi, ufak deyatlardan ve parçalardan da faydalanabilirsiniz. Yaz meltemine eşlik edecek şifon pembe bir elbise ile tarzınızı ortaya koyma şansınız yüksek. Pembeye alternatif olarak, canlılığınızı vurgulayacak bir diğer renk ise turuncu. Yaz güneşi kadar sıcak ve hareketli olacaksınız.





7. Tabi ki Kot



Çantalar, montlar, yelekler 2018 yaz modasına kot kumaşlar ile eşlik edecek. Kotlar bu sene iki farklı tarzda kullanılıyor. Birincisi bembeyaz olanlar. İkincisi ise işlemeliler. Bu sene otantik desenler ve çiçek detaylar kotlarda sıkça görülecek.