Bakan Uraloğlu 38 bin konuta ulaşımı sağlayacak yol yapımı hakkında konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu depremden etkilenen illerde 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplamda 210 km uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapımının devam ettiğini belirtti.
Bakan Uraloğlu 38 bin konuta ulaşımı sağlayacak yol yapımı hakkında konuştu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 11 ilde büyük bir yıkıma neden olmasının ardından bölgenin yeniden inşası ve ihyası için harekete geçilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da TOKİ, Emlak Konut ve bakanlık imkanları ile bölgede yıkılan konutların yerine yenilerini yapmaya devam ediyor. Bu konutların küçük bir kısmı tamamlanarak vatandaşlara teslim edildi. Kalan konutlarda ise büyük çaplı inşa faaliyetleri devam ediyor. Ancak konut yapmakla iş bitmiyor. Bu konutların yapıldıkları yerlerde sağlıklı bir kara yolu ulaşım ağının yapılması gerekiyor. Onun için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hummalı bir çalışma içerisine girdi.

210 KM UZUNUĞUNDA YOL YAPILIYOR

Malatya’da bir şantiyeyi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulunarak, “Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi depremden etkilenen illerimizde 15 ayrı kesimde 38 bin konuta erişim sağlayacak toplam 210 km uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarına devam ediyoruz.

Malatya İkizce’de 11.131 kalıcı konutun ulaşımı için 3,8 milyar liralık proje bedeliyle 46,3 kilometre uzunluğunda yol yapımı, alt yapı işleri ve farklı seviyeli kavşak yapacağız. Bugün bu yolun 21 kilometrelik kesiminde çalışma yapıyoruz. 5.300 metrekarelik kısmını ise tamamladık. Proje kapsamında bağlantı yolunun devlet yolu ile kesiştiği noktada farklı seviyede kavşak yapacağız. Bu kavşak aynı zamanda deprem konutlarının karşısında bulunan Malatya OSB’ye de hizmet edecek.” dedi.

MALATYA HAVALİMANI BÜYÜYOR

Malatya Havalimanı’nın yolcu kapasitesinin artırıldığını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Malatya Havalimanı’nın mevcut terminal binasında iyileştirmelerle beraber buranın kapasitesini yıllık 1,2 milyon yolcuya çıkardık. Yeni terminal binası ve diğer yapıların inşasına da başladık. Proje tamamlandığında Malatya Havalimanı’nın iç ve dış hatlar terminal binasının büyüklüğü 8.814 metrekareden 26.765 metrekareye yükselecek. Yolcu kapasitesi de 2,5 milyona çıkarılacak.” ifadelerini kullandı.