Depremde yıkılan binalar hakkında 279 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem 11 ilimizde afet yaşanmasına neden olurken yıkılan binalar hakkında başlatılan soruşturmada tutuklu kişi sayısı 279'a yükseldi.
Depremde yıkılan binalar hakkında 279 kişi tutuklandı

Depremde yıkılan binalar hakkında 279 kişi tutuklandı - Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler Türkiye'nin en büyük afeti olarak tarihe geçmişti. Deprem nedeni ile Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde binlerce bina çökerken enkaz altında kalan 48 binden fazla vatandaşımız da hayatını kaybetmişti. 

Depremin ardından bölgede hayatı eski normale dönüştürmek adına çalışmalar tüm hızı ile devam ederken enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında binalardan numuneler alınmıştı. Bir kere daha insanlar depremde insanların değil çürük binaların öldürdüğü gerçeği ile yüz yüze gelmiş, çürük binalar hakkında soruşturmalar başlatılmıştı. 

DEPREMDE YIKILAN BİNALAR HAKKINDA SORUŞTURMALAR SÜRÜYOR! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketine yataklarında uyurken yakalanan 48 bin vatandaşımız yıkılan evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti. Deprem toplamda 11 ili etkilerken bu illerden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da adeta taş taş üstüne kalmamış, yıkılmayan binalar ise hasarlı olarak kayıt altına alınmıştı. 

Yıkılan binaların enkazlarından alınan numuneler üzerinde soruşturmalar devam ederken soruşturmalar kapsamında 99'u müteahhit, 149'u yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 279 şüpheli tutuklandı. 77'si müteahhit, 217'si yapı sorumlusu, 45'i yapı sahibi ve 31'i binada değişiklik yapan olmak üzere 370 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken tutuklu kişi sayısı ise 279 olarak açıklandı.