Ev sahiplerine kötü haber! Evi olanın derdi olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni vergi düzenlemeleri üzerinde çalışırken ev sahiplerine peş peşe kötü haber geldi. Evi olanlara yeni vergi yolda...
Ev sahiplerine kötü haber! Evi olanın derdi olacak

Ekonomide son derece sıkı bir para politikası uygulayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek radarına ev sahiplerini aldı. Özellikle de birden fazla evi olan ev sahipleri için ek vergi düzenlemesi gündemdeki yerini korurken yine değer artış vergisi, kira gelir istisnası, tapuda ekspertiz zorunluluğu çok konuşulan düzenlemeler arasında yer aldı.

Bakan Şimşek ve ekibinin radarına özellikle birden fazla evi olan kişileri aldığı, yatırım için ev alan kişilerden daha yüksek emlak vergisi tahsil edilmesi gibi düzenlemeler için rapor hazırlandığı iddia edildi. Ülkemizde yer alan değer artış kazancı vergisi için uygulanan 5 sene istisnasının kaldırılması, birden fazla evi olan kişilerin bu vergiyi süre ne kadar geçerse geçsin ödemesi de düzenlemede dikkat çeken maddeler arasında yer aldı.

ÇOK EVİ OLANIN DERDİ DE ÇOK OLACAK!

Hükümetin özellikle de radarına yatırım için birden fazla konut alan kişileri alacağı iddia edildi. Hem konut stoku sorunu yaşanmasına neden olan hem de ev fiyatlarının artmasına sebebiyet veren çok sayıda ev alan kişilere ağır vergi yükü getirilecek. Bu kişiler ev sayısına göre artan miktarda fazla emalk vergisi ödeyecekler.

Yine kira gelir istisnası uygulamasının sona erdirilmesi, kira geliri olan kişilere yönelik denetimlerin sıkılaştırılması, bu kişilerin fazla evlerini satmaları durumunda değer artış vergisi için uygulanan zaman sınırından da yararlanamayacak. Yani evlerini 10 sene sonra satsalar bile satıştan kar elde etmeleri durumunda bu gelirleri üzerinden vergi ödeyecekler. Konu hakkında çalışmaların sürdüğü belirtilirken henüz yapılan resmi bir düzenleme bulunmuyor.

Genel Yayın Yönetmeni