Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Konut satarken fiyatı ekspertiz belirleyecek

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan arınmak üzere çeşitli adımlar atılmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi gelirlerini artırmak için denetimleri sıklaştırırken konut satacakları ilgilendiren yeni adımı açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Konut satarken fiyatı ekspertiz belirleyecek

Türkiye'de ekonomik sorunlar devam ediyor. Maliyet artışları hemen her kaleme zam olarak yansırken enflasyonu kontrol altına almak ve bütçeyi genişletmek adına çeşitli adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi gelirlerini artırmak amacıyla bu yıl itibarıyla denetimlerini sıklaştırmaya başlarken ev alım satımında harç ve gelir vergisine yönelik yeni adımlarını duyurdu.

Vergi kaybını önlemek adına yeni bir hazırlıkta olan Hazine ve Maliye Bakanlığı, yabancılara uygulanan zorunlu ekspertiz raporunun tüm satışlarda uygulanması için harekete geçti.

KONUTTA EKSPERTİZ DÜZENLEMESİ YOLDA

Hazine ve Maliye Bakanlığı son dönemde vergi kaybını önlemek amacıyla yoğun bir tempoda çalışıyor. Vergilerin tam olarak ödenmesi amacıyla ev alım ve satımı sırasında ekspertiz raporu istenmesi için çalışmalar yaparken buna göre ev satılırken bedeli de eksperlerin belirleyeceği ifade edildi.

hazine-ve-maliye-bakanligi-duyurdu-konut-satarken-fiyati-ekspertiz-belirleyece.webp

Tapuda ekspertiz uygulaması kredi ile yapılan satışlar için gerekli olan bir raporken bunun artık her ev satışı için yapılması planlanıyor. Konuyla ilgili gelişmelerin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.