IBAN’dan kira gönderirken buna dikkat edin!

Kiracı ve ev sahiplerinin arasında her geçen gün artış gösteren sorunlara bir yenisi daha ekledi. Özellikle kira ödemesini IBAN’dan yatıranların dikkat etmesi gereken konu duyuruldu. Aksi durumunda kiracılar haklıyken haksız konumuna düşebilir.
IBAN’dan kira gönderirken buna dikkat edin!

Kirasını IBAN üzerinden ödeyenlere kötü haber geldi. Aktarılan son habere göre Yargıtay kiracıları üzecek kararı verdi!

Yargıtay, kirasını IBAN üzerinden yatıran kiracıların canını sıkacak emsal bir kararı duyurdu. İki ayrı davayı da değerlendiren mahkeme kiracı parayı yatırırken yaptığı hataya dayanarak evi tahliye etmesine karar verdi. İşte konuya ilişkin detaylar..

YÜZDE 25 ZAM SINIRI

Hükümet kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlığı çözebilmek ve sorunları daha da aza indirmek için kiraya yüzde 25 zam yapma yetkisini ortaya koydu. Ev sahipleri buna göre enflasyon kaç olursa olsun kiralara yüzde 25’ten fazla zam yapamayacak.

Fakat enflasyonun hızlı bir şekilde artması ev sahiplerini farklı yollar aramaya itti. Yargıtay’ın ev sahibi ve kiracılar arasındaki davada verdiği son karar emsal niteliğinde..

ÖDEMEYİ BÖYLE YAPANLAR DİKKAT

Ödeme sürecinde yaşanabilecek bir günlük gecikme ya da 1 TL’lik eksik kiracıların başını yakabilir. Konuya ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

Her ay kirasını düzenli olarak yatıran L.M. isimli kiracı için ev sahibi 4 ay sonra kiranın eksik yatırıldığına dair bir icra takibi başlattı. Kiracı ise bu karara itiraz etti. Mahkemeye başvuran ev sahibi, kiracısının 4 ay boyunca eksik ödeme yaptığını belirtti.

EV SAHİBİ KİRACININ EVDEN ÇIKMASINI İSTEDİ

Ev sahibi kiracının kira bedelini tam olarak ödemediğini ifade ederek icra takibinin devam etmesi ve kiracının evden tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Kiracı iddiaları reddederek her ay kirayı düzenli olarak yatırdığını bankanın 31,50 TL tutarında işlem ücretini gönderilen ücrettin kestiğini sorumluluğun ev sahibinde olduğunu söyledi.

Bu olaya göre IBAN üzerinden kira gönderimi yapanların kesilen ücreti de hesaba alarak yatırması gerektiği ifade edildi.