İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altından 7 kişi kurtarıldı

Bu sabah İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen olayda 3 katlı olduğu belirlenen bir bina çöktü. Çöken binadan 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. İşte son durum...
İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altından 7 kişi kurtarıldı

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bir binada nedeni henüz belirlenemeyen bir çökme yaşandı. Bina tamamen çökerken olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir" denilerek binanın 3 katlı olduğu belirtilirken enkaz altında kalan kişi sayısı hakkında ise bilgi verilmedi.

İSTANBUL VALİSİ SON DAKİKA AÇIKLAMA YAPTI!

Çöken bina hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül "Küçükçekmece'de 8:40 sularında zemin + 3 katlı bina kendiliğinden çöktü. İlk etapta itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu değerlendiriliyor. Ölü ihbarı yok." diyerek enkaz altından şu ana kadar 7 kişinin kurtarıldığını, 2 kişinin daha enkaz altında olduğunu değerlendirdiklerini ifade etti.

3 katlı binanın tamamen çöktüğü ifade edilirken, binanın çöküşü İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Olası bir depremde çökme riski olan bina sayısı endişe yaratırken binaların kendi kendine bile çökebildiği gerçeği kentsel dönüşümün ne kadar acil olduğunu gözler önüne serdi.

Genel Yayın Yönetmeni