İstinat duvarı faciası Küçükçekmece'de üniversite binası çöktü 1 yurt ve 6 apartman tahliye edildi!

İstanbul Küçükçekmece'de özel bir üniversiteye ait olan 3 katlı bina çöktü. Konut inşa etmek için üniversiteye komşu alanda yapılan kazı çalışmalarında istinat duvarı çökerken, üniversite binasında da çatlaklar oluşmuştu.
İstinat duvarı faciası Küçükçekmece'de üniversite binası çöktü 1 yurt ve 6 apartman tahliye edildi!

Konut inşa edilmek için başlatılan temel kazısı çalışmaları kapsamında yapılan istinat duvarının çökmesi sonucunda komşu konumda yer alan özel bir üniversitenin duvarlarında çatlak oluştu. Üniversite yönetimi tarafından hızlı bir şekilde güvenlik amaçlı olarak üniversite binası boşaltıldı. 

Binanın çökmesini engellemek amacı ile güvenlik tedbirleri alınmasına rağmen gece yarısında binada çökme meydana geldi. 3 katlı üniversite binasının büyük bir bölümü çökerken tedbir amaçlı olarak üniversiteye yakın olan 1 öğrenci yurdu ile 128 daireden oluşan 6 binada güvenlik amacı ile boşaltıldı. 

SON DAKİKA: ÖZEL ÜNİVERSİTE BİNASI ÇÖKTÜ! 

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Halkalı Caddesi üzerinden yer alan özel bir üniversitenin binasına bitişik konumda başlanan inşaat çalışması esnasında istinat duvarı çöktü. Konut projesi için başlanan temel kazma çalışmalarında istinat duvarının çökmesinin ardından özel üniversite binasında da çatlaklar oluştu. 

Çatlak oluşumu nedeni ile üniversite yönetimi öğrencileri ve öğretmenlerin can güvenliğini sağlamak adına binayı acil olarak boşaltma kararı aldı. Boşaltılan binada gece saatlerinde büyük bir çökme meydana gelirken 3 katlı üniversite binasının bir bölümünün kullanılamaz hale geldiği açıklandı. AFAD ekipleri hemen olay yerine sevk edilirken üniversite binası boşaltıldığı için can kaybı olmadığı, önlem amaçlı olarak aynı bölgede yer alan 6 bina ve 1 öğrenci yurdunun da boşaltıldığı açıklandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken üniversitenin uzaktan eğitime geçtiği duyuruldu.