Konut amortisman süresi 2024! Ankara İstanbul İzmir illere göre kira amorti hesaplama

Yükselen konut fiyatları ile evde amortisman süreleri de kısaldı. İşte il il konut amortisman süresi 2024 listesi...
Konut amortisman süresi 2024! Ankara İstanbul İzmir illere göre kira amorti hesaplama

Satın alınan konutun kira geliri üzerinden yapılan amortisman süresi hesaplaması, yükselen ev fiyatları ile değişti. Konut fiyatlarında yaşanan sert yükseliş bazı şehirlerde amortisman süresini 3-4 sene kadar kısalttı. Böylelikle konut yatırımı yapmak daha mantıklı hale geldi.

Yaşanan son değişimin ardından konut amortisman süresi en cazip hale gelen il Ankara olurken amortisman süresi en yüksek olan iller ise 18-21 yıllık geri dönüş süresi ile Konya ve Balıkesir oldu. Böylelikle konut yatırımı yapmak için en avantajlı il son dönemde yoğun göç alan ve nüfusu hızla artan Ankara oldu.

İL İL KONUT AMORTİSMAN SÜRESİ 2024 LİSTESİ!

Türkiye'nin gözbebeği olan İstanbul'da konut amortisman süresi ev fiyatlarında yaşanan son yükselişin ardından 16 - 19 yıla düştü. Başkent Ankara'da ise konut amortisman süresi 14-17 yıla gerileyerek konut yatırımı yapmanın en avantajlı olduğu il haline geldi. İzmir'de amortisman süresi 17,20 yıl olarak hesaplanırken Antalya'da ise bu süre 15-17 il olarak açıklandı.

amortisman-sureleri.jpg

Diğer iller için ise amortisman süreleri şu şekilde hesaplandı:

Bursa konut amortisman süresi 15-18 yıl,

Mersin konut amortisman süresi 17-20 yıl,

Gaziantep konut amortisman süresi 16-18 yıl,

Konya konut amortisman süresi 18-21 yıl,

Kocaeli konut amortisman süresi 15-18 yıl,

Balıkesir konut amortisman süresi 18-21 yıl.

Konut sektöründe amortisman süresi en önemli veriler arasında yer alırken amortisman süresi kısaldıkça konut yatırımı için o bölge avantajlı hale gelmektedir.

Genel Yayın Yönetmeni