Konut fiyatlarında dolar bazlı düşüş olabilir!

Gayrimenkul piyasasında yaşanan gerileme sektörde tartışılmaya devam ediliyor. Lüks konutlarda satış sorunu yaşanmadığı açıklanırken konut sektörüne dair son gelişmeler belli oldu.
Konut fiyatlarında dolar bazlı düşüş olabilir!

Türkiye’de gayrimenkul piyasasında sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Piyasayı ayakta tutan konut sektöründe satışlarda tarihi dip seviyeler görüldü. Resmi rakamlara göre konut satışları her alanda azalırken bunda konut fiyatlarının yüksekliği ve konut finansmanı imkanlarının daralması etkili oldu.

GAYRİMENKUL YATIRIMI İÇİN TAM ZAMANI

Konut sektörüne dair uluslararası gayrimenkul grubu Mars International şirketinin kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak önemli değerlendirmelerde bulundu. Gayrimenkul yatırımı yapmak için kararsız kalanlara çok önemli mesajlar veren Hakan Bucak şöyle konuştu:

“Kişisel kanaatime göre gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorsak tam zamanındayız. Faizlerin düştüğü dönemde fiyatlar da adım adım artmaya başlayacak. Bu süreci daha önce defalarca gördük. Faizler düşünce konut fiyatlarının yükselmesinden hep şikayet edildi. Eğer fiyat avantajı ile gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorsak tam da o sıradayız. Bugün alıcı sayısı düşük kalıyor ve az da olsa fiyat avantajları olabiliyor.”

KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Konut fiyatlarına dair de konuşan Hakan Bucak, “Konut fiyatlarının düşeceğine dair bir beklenti var. Bu çoğu kişi tarafından dillendiriliyor. Şu anda konut satın almak isteyenler fiyat araştırması yaptıklarında fiyatların gerilemediğini görüyorlar. Dolar bazlı olarak konut fiyatlarında bir düşüş meydana gelebilir. Ancak bu büyük bir fiyat düşüşü şeklinde olmayacak. Faiz oranları düştüğünde bugünkü fiyatları bulamayacağız.” dedi.

LÜKS KONUT SATIŞLARI DÜŞMEDİ

Lüks konutların satışlarında bir sorun olmadığını kaydeden Hakan Bucak, “Lüks veya ultra lüks diye tabir ettiğimiz konut projelerinde yer alan konutların satışında en küçük bir problem yaşanmıyor. Bu konutların metrekaresi 15 bin eurodan alıcı bulduklarını görüyoruz. Hem de peşin fiyatına satılıyorlar. Dünyada da lüks konutlara dair bir sıkıntı yaşanmıyor. Lüks konut projelerinde piyasanın beklediği nitelikte konutlar üretebilenler satış stresi yaşamadan konutları satabiliyorlar. Ancak bu nitelikte konut projesinin az sayıda olduğunu söylemek zorundayız.” şeklinde konuştu.