Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi açıldı! Nerede nasıl gidilir yol tarifi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapımı tamamlanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesini açtı. Peki, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi nereden, nasıl gidilir?
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi açıldı! Nerede nasıl gidilir yol tarifi?

Bugünkü programını İstanbul'a ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi için düzenlenen açılış törenine katıldı. Düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'de büyük yankı uyandıran müzisyen Onur Şener cinayeti hakkında da mesajlar verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu cinayetin bazı kesimler tarafından siyasi bir hale getirildiğini ve istismar edildiğini belirterek "Elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız" diyerek soruşturmanın devam ettiğini ve faillerin hak ettiği cezayı alacağını dile getirdi. 

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL RESİM VE HEYKEL MÜZESİ NEREDE?

Düzenlenen özel bir tören ile Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi içerisinde sahip olduğu sanat eserleri ile dikkat çekiyor. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kesilen kurdele ile tekrar hizmete gören müze aynı zamanda Türkiye'nin ilk güzel sanatlar müzesi unvanına sahip bulunmaktadır. 

Müze ilk olarak Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi'nde hizmete girerken günümüzde ise Tophane'de yer almaktadır. Galataport İstanbul içerisinde yer alan müze pek çok esere ev sahipliği yaparken müzede yer alan eserler hakkında öğrenciler tarafından ziyaretçilere bilgilendirmede yapılmaktadır. Son derece düşük bir giriş ücreti olan müze yapılan açılış töreni ile yeni eserleri ile vatandaşların ve sanat meraklılarının ziyaretine açıldı.