Müstakil ev fiyatları 8 milyon liraya ulaştı

Konut satış rakamlarında yaşanan düşüşe rağmen ev fiyatları yükselmeye devam ederken Sivas'ta müstakil ev fiyatları 8 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı.
Müstakil ev fiyatları 8 milyon liraya ulaştı

Koronavirüs salgını döneminde yaşanan ekonomik dalgalanma ve yoğun göç konut piyasasında büyük bir dalgalanmaya neden olmuş ve konut fiyatları sert bir yükselişe geçmişti. Dünya genelinde Türkiye konut fiyatlarında en çok yükseliş yaşanan ülke olarak ilk sırada yer almıştı.

Pandemi sonrasında dünyada konut fiyatlarında düşüş eğilimi yaşanırken Türkiye'de tam tersi bir durum yaşanmış, döviz kuru, enflasyon oranları ve inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş ev fiyatlarını daha da yukarıya çekmişti. Konutta yaşanan yükselişe kredi faiz oranları da eşlik ederken konut satış rakamlarında düşüş yaşanmaya başlanmıştı.

SİVAS'TA MÜSTAKİL EV FİYATLARI 8 MİLYON LİRAYA YÜKSELDİ!

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren Sivas İnşaat Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Gökhan Fatih Aslan; “Gönül istiyor ki iyi bir evde oturayım. Hatta güvenli, müstakil villa olsun istiyor. Fakat istek artınca fiyat artıyor. Şu anda bu artan maliyetlere baktığımız zaman Sivas'ta da villa fiyatları yaklaşık 8 milyona ulaştı. Bu rakamlarda herkesin karşılayabileceği rakamlar değil. Bankalardan da kredi olmayınca bu parayı nakit verecek müşteri olmuyor” diyerek yaşanan yükselişin konut satışlarını baltaladığını ifade etti.

konut-fiyatlari.jpg

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin hem ev sahibi olmak hem de evini satmak isteyen kişileri mustarip ettiğini belirten Aslan müteahhitlerin sanılanın aksine vatandaşı uygun fiyatla ev sahibi yapmak istediğini ifade etti. Müstakil bir evde yaşamak ile apartman dairesinde yaşamanın bir olmadığını belirten Aslan insanların da artık müstakil evlerde yaşamayı tercih ettiklerini ifade etti.

Genel Yayın Yönetmeni