Oturma Odasında Olması Gereken Şeyler Nelerdir?

Oturma odaları en uzun zaman geçirilen yaşam alanları olduğu için dekorasyonu çok daha büyük bir önem taşımaktadır.
Oturma Odasında Olması Gereken Şeyler Nelerdir?

Oturma odaları en uzun zaman geçirilen yaşam alanları olduğu için dekorasyonu çok daha büyük bir önem taşımaktadır.

Oturma odası dekorasyonu yapılırken en az şıklık kadar rahatlığa da önem verilmeli, burada uzun süre geçirileceği unutulmamalıdır. Peki, bunu sağlamak için oturma odasında olması gereken şeyler nelerdir?



Rahat Bir Oturma Grubu





Oturma odasının en önemli parçası kesinlikle oturma grubudur. Üzerinde rahat edeceğiniz oturma grubu doğru seçildiği takdirde dekorasyonu da başarılı bir şekilde tamamlayacaktır. Oturma odasında televizyon izleme keyfi yaşayan kişilerin köşe koltuk takımları ile uzanabilecekleri rahat bir takımı tercih etmeleri daha da rahat etmelerini sağlayacaktır.



Oturma Odası Halısı ve Kırlentleri





Oturma odasının en önemli tamamlayıcılarından biri de halı seçimidir. Halı günlük kullanıma uygun bir dayanıklığa sahip olmalıdır. Yine sık kullanıldığı için daha fazla kirleneceğinden dolayı kolay temizlenme özelliklerine sahip halıların seçimi önemlidir. Oturma odası kırlentleri her ne kadar sadece dekorasyon amaçlı görünse de aslında kullanım açısından da önemlidir. Rahat kırlentler otururken sizi desteklerken oturma odası ile uyumlu seçilmesi de dekorasyonu tamamlayacaktır.



Oturma Odası İçin Lambader





Ayaklı lambader kesinlikle oturma odalarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Oturma odanızda kitap okurken ya da televizyon izlerken size daha yumuşak bir ışık tonu sunacaktır. LED aydınlatma yapılan oturma odalarında dahi lambader modelleri aynı zamanda dekoratif aksesuarlar arasında bulunduğu için tercih edilebilir.



Oturma Odası Kitaplık Modelleri





Şık kitaplık modelleri oturma odalarının daha şık görünmesini sağlarken aynı zamanda kitap okuma alışkanlığınız nedeni ile oturma odanızın daha dağınık görünmesinin de önüne geçecektir. Oturma odasında kitaplık modelleri artık olmazsa olmazlar arasında yer alırken modern kitaplıklar sayesinde dekorasyonun kolay bir şekilde tamamlanması da sağlanmış olur.



Oturma Odası Televizyon Üniteleri





Oturma odasında tamamlayıcı olarak kullanılan mobilyalardan biride televizyon üniteleridir. Günümüzde oturma odası için özenle tasarlanan şık televizyon ünitesi modelleri bulunurken bu ünitelerin en büyük özelliği daha küçük ve daha kompakt tasarımları sahip olmalıdır. Yine oturma odanızdaki dağınıklığı engellemek adına ek saklama çekmeceleri bulunur.