Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.
Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 11 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile bugünkü Resmi Gazete’de bir Cumhurbaşkanı Kararı yayınlandı. 6088 karar sayılı bu karara göre 11 farklı ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı. Orman sınırları dışına çıkartılan bu alanların ne şekilde kullanılacağı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

11 İLDE ORMAN SINIRI DIŞINA ÇIKARTILMA KARARI

Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir, Kütahya, Bingöl, Bolu, Çorum, İzmir, Kastamonu, Rize, Sinop, Mersin ve Karabük’te orman sınırları içerisinde bulunan bazı alanların bu sınırlardan çıkartılmasına karar verildi. Belirtilen alanlar orman vasfına göre değerlendirilmeyecek. Hazine adına kayıtlı olan bu alanların ne şekilde kullanılacağına dair ise kamuoyu ile herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

HAZİNE ARAZİLERİNDE ORMANLAR YAPILACAK

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nın devamında ise orman sınırlarından çıkartılan bu alanların orman varlığı açısından nasıl telafi edileceğine yer verildi. Buna göre orman sınırlarından çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin mülkiyetinde bulunan veya Hazine’nin özel mülkiyetinde yer alan taşınmazlarda orman tesis edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı belirtilen kamu taşınmazlarının orman tesis edilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis edecek.

Türkiye’nin orman varlığına ilişkin alınan bu kararın Resmi Gazete’de yayınlanması ile yürürlüğe girdiği bildirildi. İlgili şehirlerde orman alanından çıkarılan arazilerin hangi amaçla kullanılacağı ise büyük merak konusu oldu. Bu alanlarda TOKİ’nin sosyal konutlarının yapılabileceği ihtimali üzerinde durulurken konuya dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Yapılan son değerlendirmelere göre orman vasfından çıkarılan alanlar farklı projeler için de kullanılabileceği de bildirildi.