Ticaret Bakanlığı yetki belgesi olmayan emlakçılara 100 bin TL ceza kesecek

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Söz konusu kararlarla ilgili olarak açıklamalar gelmeye devam ederken bu kez emlakçılar için yetki belgesi duyurusu yapıldı.
Ticaret Bakanlığı yetki belgesi olmayan emlakçılara 100 bin TL ceza kesecek

Türkiye'de emlak sektörü ilke ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Fiyat artışlarını kontrol altına almak ve fahiş fiyatın önüne geçmek için bakanlıklar tarafından alınan kararlar uygulanmaya devam ederken bir yandan da bu kararlara yenileri eklenmeye devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı daha öncesinde de emlakçıları ilgilendiren bir uyarıya yer vermiş, yetki belgesiz faaliyet gösteren emlak alım satım platformlarına cezai işlem uygulanacağını duyurmuştu. Bakanlık geçen yıl yapılan düzenlemeyi hatırlatarak emlakçılara seslendi.

YETKİ BELGESİ ALMAYAN EMLAKÇIYA 100 BİN TL CEZA

İnternet siteleri üzerindeki emlak ilanı platformlarında yer alan aldatıcı ve sahte ilanları engellemek, kötü niyetli kişilerin bu platformları kullanarak organize bir şekilde fiyat şişirmelerini ve spekülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı bir sizi önlem aldı.

ticaret-bakanligi-yetki-belgesi-olmayan-emlakcilara-100-bin-tl-ceza-kesec.jpg

Bu önlemler arasında yetki belgesi zorunluluğu da yer alırken getirilen düzenlemeye uymayan ilan sitelerine, her bir aykırılık için 100 bin liraya kadar idari para cezası verilebileceği ifade edildi. 2023 yılında yapılan düzenleme kapsamında emlak alım - satım platformlarında yer alan ilanlara konu olan taşınmazların ilan veren üyeye veya yakınlarına ait olması gerektiğini hatırlatan Ticaret Bakanlığı, bu kapsamda yetki belgesi alınması gerektiğini belirtti.

ticaret-bakanligi-yetki-belgesi-olmayan-emlakcilara-100-bin-tl-ceza-kesece.jpg

Yetkisiz faaliyet gösteren emlakçı ve internet sitelerinin kayıt altına alınması amacıyla yapılan düzenlemede konut ticareti yapan emlak işletmelerinin, diğer tüm şartları taşımaları halinde mesleki deneyim şartı olmadan da yetki belgesi almasına olanak sağlandığı bildirildi. Dolayısıyla Ticaret Bakanlığı, alım satım için yetki belgesi alınması gerektiğini, aksi halde ceza uygulanacağını hatırlattı.